Reklam
  • Reklam
Çavuşoğlu Afrin Harekatı’nın ne zaman biteceğini açıkladı

Çavuşoğlu Afrin Harekatı'nın ne zaman biteceğini açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Afrin'de gerçekleşen Zeytin Dalı Harekatının ne zaman biteceğini açıkladı

08 Mart 2018 - 14:55 - Güncelleme: 08 Mart 2018 - 15:09

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Viyana'da önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nın ne zaman sona erdirileceğini açıklarken, Irak'a olası operasyon ihtimalini değerlendirdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Viyana'da yaptığı açıklamaları şu şekilde;  Irak ile görüş birliği var, o dağlardan da Türkiye’deki gibi PKK temizlenmeli. PKK, Süleymaniye ve Kerkük içine kadar girdi.

Irak devleti ile beraber yapılması konusunda İbadi ile fikir birliği içindeyiz. Irak yönetimi, ülkesini tüm terör örgütlerinden temizlemek istiyor. Irak içinde de kanton benzeri durumlar oluşturmaya başladı PKK, en az Bağdat kadar hatta daha çok IKYB için tehdit. Bu noktada Suriye ve Irak'ın teröristlerden temizlenmesi çok önemli. Irak yönetimiyle de birlikte adımlar atacağız.

Zeytin Dalı (Afrin) harekatı mayıs ayına kadar biter (Afrin devam ediyor olursa mayısta hem Irak’ta hem Suriye’de mi operasyon yapıyor olacağız sorusu üzerine) Biz operasyonun bitişinin Mayıs'a kalmadan bitsin isteriz. Türkiye’nin her iki harekatı da eşzamanlı yapabilecek kapasitesi var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti