Reklam
  • Reklam
Camiler Cuma’ya hazır

Camiler Cuma’ya hazır

Bornova Belediyesi, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan bu yana toplu ibadete kapalı olan camileri dezenfekte ederek yeniden açılacakları 29 Mayıs Cuma günü öncesi cemaat için hazır hale getiriyor.

27 Mayıs 2020 - 18:11

İlçede ibadete açılacak 28 camide temizlik çalışması yapan özel ekipler, camilerin içindeki mihrap, minber, vaaz kürsüsüne, açık alanda ise şadırvandan abdesthaneye, kapı pencereden tuvaletlere kadar her noktayı dezenfekte ediyor. Dezenfeksiyon işlemlerinde bulaşıcı hastalıklara neden olan virüs, bakteri ve mantarlara karşı dezenfekte özelliği bulunan; renksiz, kokusuz ve çevreye zarar vermeyen ürünler kullanılıyor.

 

Maske ve ateş ölçümü 

 

Temizlik ve hijyen çalışmalarının normalleşme sürecinde de devam ettiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Uzun bir aradan sonra sosyal mesafemizi koruyarak da olsa toplu şekilde ibadet etmeye başlayacağız. Bu sürecin sorunsuz olarak geçirilmesini sağlamak için Bornova Belediyesi olarak temizlik ve hijyen konusunda ne gerekiyorsa yapıyoruz. Açılıştan önce tüm camilerimizin dezenfeksiyonu yapılmış olacak. Ayrıca namaz öncelerinde maske dağıtıp girişlerde ateş ölçümü yapacağız. Normalleşme sürecinde atılan adımların, yeni bulaşma riskler oluşturmaması için hep birlikte gayret göstermemiz önemli. Cemaatin de namaz esnasında sosyal mesafeye dikkat etmesi, safları buna uygun olarak oluşturmaya dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

Sadece öğle, ikindi ve Cuma

 

Koronavirüs nedeniyle 16 Mart tarihinden beri kapalı olan cami ve mescitler için İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgede; 29 Mayıs günü itibariyle, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınabileceğini belirtmişti. Cuma namazları avluda, öğle ve ikindi namazları sosyal mesafeyi koruyarak içeride cemaatle kılınabilecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti