Reklam
  • Reklam
Camide imam salonda kick boks antrenörü

Camide imam salonda kick boks antrenörü

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde görev yapan imam, aynı zamanda kick boks eğitimi de verdiği gençlere ağabeylik yapıyor, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyor.

11 Mayıs 2019 - 15:08

Küçük yaşlarda spora başlayan Cemal Genç (40), kick boks alanında kendisini geliştirdi ve antrenörlük belgesi aldı. 2012'de Dodurga Mahallesi Gözlükuyu Camisi'ne imam-hatibi olarak atanan Genç, 2015'te de mahallede kick boks yapmak isteyen ortaokul öğrencilerine eğitim vermeye başladı.

Merkez Eski Camisi'ne geçen sene görevlendirilen Genç, Seydikemer Spor Salonu'nda kick boks öğrenmek isteyen öğrencilere de hem antrenörlük yapıyor hem de onları kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. 4 yılda 250 öğrenciye ulaşan Genç, öğrencileriyle katıldığı turnuva ve şampiyonalarda da birçok kupa ve madalya kazandı.

Çocuklara 4 yıldır eğitim verdiğini, ilçe merkezine geldikten sonra Halk Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle daha fazla çocuğa ulaştığını anlatan Genç, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı son dönemlerde her kurumda olduğu gibi gençlik çalışmalarına ciddi önem vermeye başladı. Müftülük bünyesinde Gençlik İlçe Koordinatörü olarak görev yapıyorum. Gençlerin hayatına nasıl dokunabiliriz? Onları zararlı ortam ve etkinliklerden nasıl çevremizde toplayıp aidiyet duygusunu nasıl kazandırabiliriz? Onların kişisel ve ahlaki gelişimine nasıl katkımız olur? Bu konularda Türkiye çapında da ciddi çalışmalar var."

Koordinatör olmadan önce sevdiği için kick boks yaptığını sonrasında yeteneğini gençler üzerine kullandığını ifade eden Genç, spor vesilesiyle gençlerle güzel bağlantılar kurduğunu, onları dinleyip anlayabildiğini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti