Reklam
  • Reklam
"Burası çadır devleti değil, herkes aklını başına...

"Burası çadır devleti değil, herkes aklını başına alsın"

Osman Kavala’nın tutukluluk süreciyle ilgili açıklama yapan büyükelçilere tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Burası çadır devleti değil. Herkes aklını başına alsın" dedi.

19 Ekim 2021 - 19:04

Ankara’da düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada bir konuşma yaptı. Osman Kavala'nın tutukluluk süreciyle ilgili açıklama yapan büyükelçilere tepki gösteren Soylu, şunları söyledi:

– Dün akşam bir bildiri yayımlandı, malum bu aralar çok moda oldu bu. Canı sıkılan bir bildiri yayımlıyor. 10 tane büyükelçilik bir araya gelmiş. İçerisinde Amerika'da var Almanya'da. Diyorlar ki ‘Ey Türk yargısı. Osman Kavala'yı serbest bırak. Hem de derhal serbest bırak talimatımızın dışına da çıkma. Osman Kavala için seferber olmuş Batı'ya diyeceğim şudur. Türk yargısı bitti demeden bitmez.

– Bunu da herkes böyle bilsin. Türkiye artık o dışarıdan parmak salladığınız, parmak sallandığı zaman süklüm püklüm olan Türkiye değil. İki satır açıklamayla istediğiniz gibi yöneteceğiniz ülke hiç değil. Hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden bahseden Batı, Türk yargısına talimat veremez, derhal birisini serbest bırakın diyemez. Bunu kabul etmiyoruz. Burası bir çadır devleti değil, burası 2000 yıllık Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Herkes aklını başına alsın, herkes haddini bilsin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti