Reklam
  • Reklam
BÜLENT TEZCAN’DAN AÇIKLAMA

BÜLENT TEZCAN'DAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, muhaliflerin kurultay çalışmalarıyla ilgili “Yargı yoluna gitmek isteyen arkadaşlarımız gidebilir. ‘Şeriatın kestiği parmak acımaz’ derler” dedi. Tezcan, MYK üyelerinin istifalarını sunduğu toplantının ardından yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

09 Ağustos 2018 - 10:57

YENİ ÇALIŞMA EKİBİ

“Olağanüstü kurultay talebine dönük süreç vardı, pazartesi o süreç sonuçlandı. Bugün (dün), bütün MYK üyesi arkadaşlarımız Genel Başkanımıza kendilerine gösterdiği güven nedeniyle teşekkür ettiler. Bundan sonrası Sayın Genel Başkan’ın kararına kalmış bir durumdur. Umuyorum ve tahmin ediyorum, önümüzdeki süreçte CHP’nin yeni döneminin yeni siyasetini şekillendirmek, ana hatlarını belirlemek, yönünü çizmek ve partiyi bir taraftan yerel seçimlere hazırlamak, bir taraftan da Türkiye’nin tepetaklak olmuş, siyasi ve iktisadi krizi içinde yol haritasını belirlemek için yeni çalışma ekibini en kısa zamanda Genel Başkanımız oluşturacaktır.

(Bazı delegelerin süreci yargıya taşıyabileceği iddiası) CHP yargı yolunu kapatma alışkanlığı olan bir parti değildir. Bizim kültürümüzde öyle bir şey yoktur. Yargı yoluna gitmek isteyen arkadaşlarımız gidebilir. Yargıda da hâkim karar verir. Ne karar verirse o. ‘Şeriatın kestiği parmak acımaz’ derler.

(Kılıçdaroğlu 100’e yakın yönetici değiştirdi iddiası) Sayın Genel Başkanımızın MYK değişikliği de buna örnek. Genel Başkanımızın kurultay olmadan değiştirdiği MYK sayısı şu ana kadar ikidir. Birisi 2011 seçimleri sonrası, ikincisi 2104 yerel seçimleri sonrası MYK değişikliğidir. Diğer değişiklikler kurultay sonrası oluşmuştur.

CHP’YE YAKIŞMAZ

(Muhaliflerin, ‘Yüzde 48.5’i neden görmüyorsunuz’ değerlendirmesi) Kurultay tartışmalarındaki dilin, AK Parti ve Erdoğan’la mücadelede şekillendirilen dil üzerinden tarif edilmesi doğru değildir. Bu, CHP kültürüne ve bakış açısına yakışmaz. Bu Mahir Ünal gibi AK Parti sözcülerinin CHP kurultayına burnunu sokması, dil uzatması gibi bir sonuca da zemin hazırlar. Kendi dilimizi oluşturmalıyız. Kurultay iradesinin ifade edilmiş olması bile değerli bir şeydir.”

ISRARI DOĞRU BULMUYORUZ

Tüzük kurultayı meselesi çok ilginçtir. Israrla partiyi bir kurultay tartışması ekseninde tutmanın gelecek siyaseti açısından faydası olacağına inanmıyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz. Tüzük kurultayı toplamak isteyenlerin yine aynı şekilde tüzükte şartları vardır, o şartlar oluşursa tüzük kurultayı toplanır ama bu ‘Takım elbise istedim alamadım, şimdi gömlek istiyorum’ demeye benzer. Bunun da bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz.

BOZDURACAK DOLAR KALMADI

Bülent Tezcan “Son bir haftadır Türk Lirası tepetaklak oldu” dedi ve şöyle devam etti: “Dolar, Euro dizginlenemez biçimde yükselirken Türk ekonomisi dibe vurmuş durumda. 16 yıldan bu yana iktidardaki AK Parti yönetimi ve Erdoğan tekrar milletin yastığının altına gözünü dikti; ‘Yastık altındaki dolarları, altınları çıkarın, bozdurun’ demeye başladı. Milletin yastık altında bozduracak doları kalmadı. Ama şu soruyu sormak gerekiyor; Man Adası’ndaki dolarları bozdurdun mu?”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti