Reklam
  • Reklam
Bucalı miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

Bucalı miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

Çocukların sağlıklı gelişimi için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında ilçedeki anaokullarında eğitim gören miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi.

23 Kasım 2019 - 15:07

Bucalı miniklerin sağlığını korumak ve geliştirmek için çalışmalarına ara vermeksizin devam eden Buca Belediyesi, ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi.

Ülkemizde her yıl 20-26 Kasım tarihleri arasında kutlanan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Buca’daki Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait tüm anaokullarında diş eğitimi gerçekleştirdi.

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Hekimler tarafından verilen eğitimlerde, miniklere diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak ve ağız diş sağlığının önemini kavratmak amacıyla koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimi, ilkokul 2. sınıfa giden öğrencilere de diş sağlığının korunması ve kalıcı dişlerin yapısının kuvvetli olabilmesi için flor uygulaması yapıldı.

Miniklere, ağız ve diş sağlığı eğitimini eğlenceli kılmak için karşılıklı diyaloglar ve uygulamalar ile anlatım yapan hekimler, çocukları hem eğlendirip hem de bilinçlendirilirken çocuklara diş fırçası ve macun hediye edildi. Eğitimler yıl boyu devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Koca'dan sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin açıklama
Koca'dan sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin...