Reklam
  • Reklam
"BU SEÇİM TÜRKİYE’ DE BİR DEMOKRASİ OLDUĞUNU...

"BU SEÇİM TÜRKİYE' DE BİR DEMOKRASİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Kanada İstanbul Başkonsolosu Ulric Shannon, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu. Shannon, İmamoğlu’na “Sizi etkileyici şekilde seçimleri kazandığınız için tebrik ediyorum.

30 Nisan 2019 - 11:50

Kanada’da Türkiye’deki seçim sürecini takip eden bir çok insan var. Daha önce buradaki durum hakkında daha olumsuz daha karamsar görüşleri vardı. Ancak bu seçim bize gösterdi ki Türkiye’de siyasi hayatta hâlâ bir canlılık hâlâ bir demokrasi var” dedi. Shannon, İmamoğlu’nun mazbata konuşmasını da İstanbul’daki çeşitliliğe vurgu yaptığı için çok güzel bulduklarını söyledi.

 ‘Bu seçim Türkiye’de hâlâ bir demokrasi olduğunu gösterdi’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tebrik ziyaretine gelen Kanada İstanbul Başkonsolosu Ulric Shannon'nu Saraçhane'deki başkanlık makamında kabul etti.

“YENİ BİR BAŞLANGICA SİZLERİN EL SIKMASI DEĞERLİDİR”

İmamoğlu, “Kanada, bizim için ilişkilerin kuvvetlenmesi gereken bir ülke. Kanada’nın gerçekten geniş fırsatları olan bir ülke olduğunu takip ediyorum. Doğasına hayranlığım var. İşbirliğimizin güzel neticeler vereceğine olan inancım yüksek. İstanbul'un Türkiye'nin dünyaya açılan önemli bir kapısı olduğunun farkındayız. Yeni bir başlangıca sizlerin el sıkması bizim için değerlidir” dedi.

 “ETKİLEYİCİ BİR ŞEKİLDE SEÇİMİ KAZANDINIZ”

Kanada İstanbul Başkonsolosu Ulric Shannon, İmamoğlu'na “Sizi etkileyici şekilde seçimleri kazandığınız için tebrik ediyorum” diyerek şunları söyledi: “Kanada olarak bizim için gerçekten önemli ve güven verici burada rekabetçi bir yapıdan böyle sonuçların çıkması. Kanada'da Türkiye'deki seçim sürecini takip eden bir çok insan var. Daha önce buradaki durum hakkında daha olumsuz daha karamsar görüşleri vardı. Ancak bu seçim bize gösterdi ki Türkiye'de siyasi hayatta hala bir canlılık hala bir demokrasi var.”

“MAZBATA KONUŞMANIZ ÇOK GÜZELDİ”

Kanada olarak Türkiye'deki siyasi partiler arasında taraf tutmadıklarını belirten Shannon, “Ancak bizim hükümetimiz çok ilerleme yanlısı bir hükümet. Bu sebeple sizin mazbata konuşmanız bizim için çok ilginç ve çok güzeldi. Güçlü bir şekilde İstanbul'daki çeşitliliğe vurgu yaptınız. Tüm İstanbulluları temsil edeceğinizi belirtiniz” dedi.

 “HİÇBİR ZAMAN TÜRKİYE İÇİN UYARI YAPMADIK”

Shannon, 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye'de bazı güvenlik sorunları yaşandığını hatırlatarak “Ancak bizim konsolosluğumuz bizim hükümetimiz asla kendi vatandaşlarına Türkiye ile ilgili bir uyarı yapmadı. Her zaman İstanbul'a gelmelerinin güvenli olduğunu belirtti. Kanadalı turistler İstanbul'a son zamanlarda geri dönmeye başladı. O heyecan geri geldi. İstatistikleri inceledim ve 2015’ten bu yana en yüksek rakamlara ulaştı. Kanadalı turistler tekrar Türkiye'ye geliyorlar. Biz de hem turist gelişini hem de ticari ilişkileri teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Ticari ilişkilere de önem verdiklerini dile getiren Shannon “Her sene yüzde 25 artan bir ticaret hacmimiz var. Kanadalı şirketler ile Türk şirketler arasında yapılacak çok işbirliği var. Belediyeler arasındaki ilişkileri geliştirmek de bizim için önemli. Ticari teşvikleri yapmak da çok önemli” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek