Reklam
  • Reklam
"BU İŞ BÖYLE YÜRÜMEZ"

"BU İŞ BÖYLE YÜRÜMEZ"

İZMİR EMLAK KULUBÜ BAŞKANI RIDVAN AKGÜN İZMİR'DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM HAKKINDA ÇARPICI İDDİALARDA BULUNDU;

18 Temmuz 2018 - 15:02 - Güncelleme: 19 Temmuz 2018 - 19:33

6306 sayılı Afet Riskli Yapıların yenilenmesi hakkında kanuna göre,kentteki afet riski taşıyan alanların belirlenip,sağlıklı ve yaşanılabilir hale getirilmesine kentsel dönüşüm adı verilen olayda İzmir'in durumunu göz önünde bulundurarak İzmir Emlak kulübü başkanı Rıdvan AKGÜN'e sorular sorduk

"İzmir'deki kentsel dönüşüme baktığımızda maalesef Büyükşehir Belediyesi sınıfta kalmıştır. 5 yıl önce bir yasa çıktı. 5 yıldan şimdiki zamana kadar İzmir'deki kentsel dönüşümü tam anlamıyla başlatamamıştır. İzmir'in %80'i kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Fakat bugüne kadar Türkiye  genelinde %7 İzmir'de bu oran %2 seviyesindedir. İstatiksel olarak bakacak olursak İzmir'de kentsel dönüşümün adı henüz yoktur." diyerek sözlerine şöyle devam eden AKGÜN kentsel dönüşümün neden yapılamadığına da deyindi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM İZMİR'DE BAŞLAMIŞ DEĞİL"

 "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU yüzde yüz uzlaşı kültürüyle bu işi çözeceğiz diyor. Uzlaşı kültürüyle bu kentsel dönüşümün çözülmesi olmaz. Neden olmaz? çünkü vatandaşla anlaşamazsınız bir mülkiyet sorunu var. Bir gecekondu koymuşlar. Oğlu evlenirken bir kat daha yapmış,kızı evlenirken bir kat daha.. aslında beş daire yapılacak bir arsaya zaten beş daire yapmışlar. Bugün arsanın kat karşılığı %50 olsa şahısa iki buçuk daire düşer. Böyle olunca da vatandaş 4-5 daire istediği için bir türlü sonuca gidilememiş. Gidemediğinden dolayı da bu olay adeta bir kangrene dönüşmüş. Bu açıdan baktığımızda ise kentsel dönüşüm değil kanunun getirdiği yasal zorlamalarla da bu iş çözülebilir. Kentsel dönüşümün çözülmesi için devletin tüm imkanlarını kullanması gerekir. Özellikle AK PARTİ'Lİ belediyeler bu işi daha hızlı yapıyor ama CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu konuyu henüz başaramamıştır. Kentsel dönüşüm tam anlamıyla İzmir'de başlamış değil. Nedeni de ada veya mahalle bazında olması lazım sadece tek bir binayı yık yeniden yap bunun olmaması lazım." diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti