Reklam
  • Reklam
“BU AZİZ MİLLET KAHRAMANLARINI UNUTMAZ”

“BU AZİZ MİLLET KAHRAMANLARINI UNUTMAZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Bu aziz millet kahramanlarını unutmaz ama bu aziz millet kendi bayrağına, memleket sevdasına ve varoluşuna gerekli sadakati ve hassasiyeti göstermeyenleri de unutmaz." dedi

03 Mart 2019 - 18:35


Ünal, Osmaniye Andırınlılar Derneğince kapalı pazar yerinde düzenlenen  9. Geleneksel Tirşik Festivali'nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin güçlü bir  hafızaya sahip olduğunu söyledi.
Millet olarak hafızalarda derin izler bırakan olayları unutmadıklarını  belirten Ünal, şunları dile getirdi:
"Mehteri dinlerken hangi siyasi görüşten olursak olalım, duygularımız  tarihin içinde adeta akıp gidiyor. Niye? Çünkü mehter bize kim olduğumuzu  hatırlatır. Mehter, bize o tarihin içinden akıp gelen büyük şuurumuzu, büyük  bilincimizi hatırlatıyor. Bu aziz milletin, Türk milletinin, tarihin içinde 16  devlet kuran o büyük milletin iddiasını, varoluş mücadelesini hatırlatıyor.
İyiliğin, merhametin, hakkın, adaletin yanında duruşunu hatırlatıyor."
Osmaniye'ye her geldiğinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 15  Temmuz darbe girişimi sırasında devletin yanında duruşunu hatırladığını kaydeden  Ünal, şunları söyledi:
"Şimdi o gece korumak ve yaşatmak adına tarihte yaşanmamış bir şey  oldu. Bir millet o gece sokağa çıktı ve devlet oldu. Devlet gibi organize,  koordine oldu ve çıplak elleriyle devletini tuttu ve korudu. O gecenin bir ahlakı  vardı, tıpkı bu milletin irfanı gibi, o gece hiçbir yağma yaşanmadı. O gece bu  millet kendisine silah doğrultan hainlere, elindeki silahı aldığında kurşun  sıkmadı. Bir tane silaha el koymadı. Her şeyi aldı, devletine verdi ve devletine  sahip çıktı. O yüzden 15 Temmuz gecesi biz sokağa çıktığımızda sağımızdaki ve  solumuzdakine 'Siyasi görüşün ne?' diye sormadık çünkü mesele memleket  meselesiydi ama 15 Temmuz'dan sonra kimin nerede durduğuna baktık, bakacağız, bakmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti