Reklam
  • Reklam
Bornova’da Temizlik İşleri Şantiyesi tamamen yenilendi

Bornova'da Temizlik İşleri Şantiyesi tamamen yenilendi

Daha temiz bir ilçe hedefiyle araç filosunu yenileyen Bornova Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’ni de daha modern ve işlevsel hale getirdi. Araçlar için yeni yıkama istasyonu, bakım atölyesi ve iki katlı idare binası yapılan şantiyede İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Atık Transfer İstasyonu da önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak.

26 Mart 2021 - 14:37

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yaptıkları yenilikler sayesinde Naldöken’deki Temizlik İşleri Şantiyesi’nin adına yakışır bir görünüme kavuştuğunu, daha temiz bir kent yaratma yolunda artık işlerin daha sistemli ve hızlı şekilde yürütüleceğini söyledi. Kısa süre içinde çalışmaya başlayacak Atık Transfer İstasyonu sayesinde hem yakıt maliyetlerinden hem de zamandan tasarruf edeceklerini vurgulayan Başkan İduğ, “İstasyonun devreye girmesiyle Bornova’nın evsel atıklarını toplayan 39 çöp kamyonumuzun boşaltım yapmak için Bornova’ya 23 km uzaklıkta bulunan Harmandalı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Düzenli Depolama Alanı ya da yoğunluk nedeniyle zaman kaybına neden olan Halkapınar’daki transfer istasyonuna gitmesine gerek kalmayacak. Çöp kamyonları ve ilgili personel biriken çöpleri toplamak için daha çok zamana sahip olacak” dedi.

 

Bornova Belediyesi temizlik işlerinde kullandığı tamamı öz malı olan araçlar için şantiye içerisinde bakım ve onarım atölyesi ile yeni araç yıkama istasyonu kurdu. Tek katlı eski idari ofisler yerine toplam kullanım alanı 300 metrekare olan iki katlı idari bina yapıldı. Ayrıca şantiye içerisinde araçların park ettiği alan özellikle şiddetli yağışlardan olumsuz etkilenmemesi için yeniden düzenlendi, yağmur suyu kanalları yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek