Reklam
  • Reklam
Bornova’da “Kan Dostluğu”

Bornova’da “Kan Dostluğu”

Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şubesi iş birliği ile azalan kan stoklarında artış sağlamak üzere “Bornova kan bağışlıyor, 5 günde 500 ünite kan” sloganıyla kampanya başlatıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Cemil Kurkut’un katılımıyla 23 Eylül Çarşamba günü start verilen kampanyanın ilk hafta takvimi 25 Eylül Cuma günü saat 21.00’de tamamlanacak.

26 Eylül 2020 - 18:30

Kampanya kapsamında kan bağışında bulunan Başkan İduğ Koronavirüs salgını döneminde kan stoklarının minimuma indiğini hatırlatarak tüm vatandaşları kan vermeye çağırdı. Başkan İduğ, “Tüm ekibimizle birlikte Kızılay’a destek vermeye devam edeceğiz. Bu desteği yalnızca kan vermekle sınırlı tutmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Organ nakli konusunun da ülkemizde ne kadar önemli olduğunu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız çok iyi bilir. Sağlıklı vatandaşlarımızın da bu konuya hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bornova Belediyesi olarak Kızılay’a tam destek vermek üzere buradayız. İşbirliğimiz her alanda artarak devam edecek” diye konuştu. 

İduğ’a teşekkür

Başkan İduğ ve Bornova halkına duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür eden Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Cemil Kurkut ise “Buradaki en büyük başarı sosyal belediyecilik anlayışı sorumluluğuyla hareket eden Başkan İduğ ve ekibinin desteğiyle kan bağışının ne kadar gerekli olduğunu vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Başkanımızın eşliğinde buradan bütün belediye başkanlarımıza seslenmek istiyorum. Bütün başkanlarımız Mustafa Başkanımızı örnek alsınlar. Bu sorumluluk anlayışıyla kan ihtiyacı sorununu çözebiliriz” dedi.

İhtiyaç azalmadı, kan toplayamıyoruz

Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök ise insanların pandemi nedeniyle kan verme konusunda çekinceler yaşadığını hatırlatarak, “Bornovalıların düzenli kan bağışçısı olması yönünde yapılan çalışmalarımızda da Kızılay’a büyük destek veriyor. Kan ihtiyacı hiç azalmadı ama kan toplama imkanımız artık çok kısıtlı. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde başlattıkları örnek dayanışma için iki Sayın İduğ ve Kurkut'a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bornovalılar ay sonuna kadar Çarşamba’dan Cuma’ya kadar 12.00-21.00 saatleri arası Bornova Cumhuriyet Meydanında kurulacak stantlarda kan bağışında bulunabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek