Reklam
  • Reklam
Bornova’da hedef: 200 aileye sıcak yuva

Bornova’da hedef: 200 aileye sıcak yuva

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 6.9 şiddetindeki depremde evsiz kalan 100 aileye bir yıl boyunca ücretsiz oturmaları için ev imkanı sunan bir inşaat şirketinin anahtar teslim töreninde konuştu. İduğ, Bornova Belediyesi olarak hedeflerinin 200 depremzede aileyi sıcak yuvalara kavuşturmak olduğunu söyledi.

06 Kasım 2020 - 18:16

Kış koşullarının yaklaştığını, depremden evleri zarar gören ve oturulamaz hale gelen ailelere hızla kalıcı konutlar bulunması gerektiğini ifade Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İşte bu nedenle, evlerini kaybeden vatandaşlarımızı bundan sonrası için  kalıcı, güvenli ve konforlu konutlara yerleştirilmeniz gerekiyor. Burada hem merkezi hükümete, hem de yerel yönetimlere düşen görevler var. Şu anda sağlanan 100 konut imkanı, maddi tarafının ötesinde çok hızlı aksiyon alınması anlamında çok önemli. Bu büyük katkıyı sunanları kanatsız melek olarak görüyor, çok teşekkür ediyorum” dedi.

                                               

Birbirlerine yakın olmalılar

 

Bornova Belediyesi olarak 200 depremzede aileyi, kalıcı konutların yapımını bitene kadar acilen güvenli ve konforlu konutlara yerleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan İduğ, “Büyük bir dayanışma ile sağlanan konut stoğunu özellikle kışa girdiğimiz şu günlerde artırmamız gerekiyor. Bunu aynı apartmanda yaşayan depremzede vatandaşlarımızı yine tek apartmana yerleştirmek suretiyle yapmak istiyoruz. Aynı acıyı yaşayan komşuların bir arada olması moral ve motivasyon açısından yararlı olacaktır. Türkiye’nin başı sağolsun. Bir daha böyle acılar yaşanmasın” diye konuştu.

 

Anahtarlardan Başkan İduğ’dan

 

Depremzede aileler ile konuşup moral veren ve taleplerini dinleyen Başkan İduğ, ilk konutların anahtarlarını depremde evleri yıkılan 5 yaşındaki Ada Küçükkoca ve  üç çocuk annesi Yıldız Bukan'a teslim etti. Depremzede vatandaşlar da Bornova Belediyesi’nin yaşanan felaketinin ilk anından itibaren yanlarında olduğunu belirterek, Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek