Reklam
  • Reklam
BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ DAVASINDA POLİS MEMURLARI ŞİKAYETÇİ...

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ DAVASINDA POLİS MEMURLARI ŞİKAYETÇİ OLMADI

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasını protesto etmek için 2 Şubat’ta Kadıköy’de yapılan eyleme katıldıkları gerekçesiyle 2’si tutuklu 23 kişinin yargılandığı davada, ifade veren 6 polisten 4’ü şikayetçi olmadıklarını söyledi. Bir polis memuru "Bana taş, sopa ya da herhangi bir cisim isabet etmedi. İsabet eden birini de görmedim. Gözaltı esnasında direnme oldu. Sanıklardan şikayetçi değilim" dedi.

17 Eylül 2021 - 13:19

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını protesto etmek için 2 Şubat'ta Kadıköy'de yapılan eyleme katıldıkları gerekçesiyle yargılanan ve aralarında tahliye edilen sanıklar Şilan Delipalta ile Anıl Akyüz'ün de aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılamasına devam edildi.

Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmazken, sanık avukatları ve suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle 6 polis katıldı. Duruşmada ifade veren 4 polis şikayetçi olmazken, 2 polis ise sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Müşteki A.B. ifadesinde polislerin 3 kez dağılın ihtarında bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

– Ancak buna rağmen dağılınmadı. Daha sonra farklı yerlerde toplanmaya devam edildi. Polis araçlarına saldırıldı, çevik kuvvet polislerinin üzerine taş, sopa ve maden suyu şişeleri atıldı, çöp konteyneri devrildi, yollar kesildi, araç girişleri engellendi. Biz sanıkları engellemeye çalıştık. Bana taş, sopa, maden suyu şişesi ve kola ya da benzeri bir silahtan sayılan cisim gelmedi. Silahtan sayılan cisim isabet eden arkadaşlar vardı. Ben bunu gördüm. Davaya müdahil olarak katılmak istemiyorum. Sanıklardan şikayetçi değilim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti