Reklam
  • Reklam
BİNALİ YILDIRIM’ DAN AÇIKLAMA

BİNALİ YILDIRIM' DAN AÇIKLAMA

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Büyükçekmece'nin birikmiş 25 yıllık meselelerini el ele vererek çözeceklerini belirterek, "Cumhur İttifakı; bayrak, toprak, millet ve devlet demektir. Bunu hep söyledik: Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Biz kardeşiz, kardeşiz. Ayrı gayrımız yok. Biriz ve beraberiz." dedi.

04 Mart 2019 - 17:22

Seçim çalışmalarına Büyükçekmece'de devam eden Yıldırım, Dizdariye  Mahallesi Merkez Cami etrafındaki esnafı ziyaret etti.

Bir pastaneye giren Yıldırım, aldığı simitleri bölerek, kendisini  izleyen basın mensupları ve partililere ikramda bulundu. İkram ettiği simit  ücretlerinin kim tarafından ödeneceğine ilişkin espri yapan Yıldırım, böldüğü  simitlerin bir parçasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a  vermedi.

Yıldırım'ın, "Mevlüt Bey simidi 31 Mart'tan sonra hak edecek" şeklinde  espri yapması gülüşmelere yol açtı. Yıldırım, esprinin ardından Uysal'a bir parça  simit ikram ederek etti. Uysal ile birlikte simitlerin tadına bakın Yıldırım,  pastaneden çıktıktan sonra birkaç dükkana daha girerek esnafla sohbet etti.

Bir lokantada döner kesip basın mensuplarına ikram eden Yıldırım, daha  sonra MHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı geçti.

Burada MHP İlçe Başkanı Erdem Aydın ve partililer tarafından  karşılanan Yıldırım, kısa bir konuşma yaptı.

Yıldırım, 26 gün sonra sandık başına gidileceğini hatırlatarak,  "Büyükçekmece, bize Kanuni'nin ve Mimar Sinan'ın hediyesidir. Maalesef  Büyükçekmece çok ihmale uğradı. Bunu sizler yaşayıp görüyorsunuz.  Büyükçekmece'nin altyapı, imar, ulaşım sorunları var. Büyükçekmece bunu hak  etmiyor. Cumhurbaşkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Büyükçekmece'ye  gönderiyor. Ona göre siz hesap edin. O zaman 31 Mart'ta rekor bir oyla Mevlüt  Uysal'ı belediye başkanı seçeceğiz." diye konuştu.

Büyükçemece'nin ulaşım sorunun çözülmesi amacıyla metrobüsün  uzatılacağını ve metronun getirilme çalışmalarına başlayacağını vurgulayan  Yıldırım, şunları kaydetti:

"Büyükçekmece'nin birikmiş 25 yıllık meselelerini el ele vererek  çözeceğiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Cumhur İttifakı; bayrak, toprak, millet  ve devlet demektir. Bunu hep söyledik: Yolları böleriz ama Türkiye'yi  böldürtmeyiz. Biz kardeşiz, kardeşiz. Ayrı gayrımız yok. Biriz ve beraberiz.  Ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimizle beraber, bu ülkenin bekası için liderimiz  Recep Tayyip Erdoğan ve 'Mesele memleketse gerisi teferruattır' diyen Devlet  Bahçeli ile birlikte Cumhur İttifakı olarak seçimlerde Büyükçekmece'de ipi  göğüsleyeceğiz."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise Cumhur İttifakı  ile 31 Mart'tan sonra Büyükçekmece'nin kaderini değiştireceklerini ifade etti.

Uysal, "31 Mart'ta, hep birlikte Büyükçekmece'nin 25 yıldır devam eden  kaderini değiştireceğiz. 31 Mart akşamı İstanbul'da Büyükşehir Belediye  Başkanlığı'nı kazanan ve mazbatasını alan Binali Yıldırım Bey'e görevi teslim  edeceğim. Büyükşehir Belediyesi'nden görev devir teslim töreni yaptıktan sonra  gelip buradan Büyükçekmece Belediyesi'nin görevini de devralacağız." diye  konuştu.

Buradaki konuşmaların ardından Yıldırım, ilçedeki kanaat önderleriyle  buluşmak için Eser Otel'e geçti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti