Reklam
  • Reklam
BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI KOŞTU’DAN ÇİFTÇİYE BÜYÜK DESTEK

BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI KOŞTU’DAN ÇİFTÇİYE BÜYÜK DESTEK

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu Bakırçay çiftçisinin yanında olmaya devam ediyor. Seçimlerden önce Bakırçay’ın temizliği, ıslahı ve çiftçinin su sorununu çözüme kavuşturacakları konusunda gerekli çalışmaları yürüteceklerinin sözünü veren Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun girişimleri sonucunda,Devlet Su İşleri (DSİ)tarafından Bakırçay, Yenikent, Aşağıkırıklar bölgelerinde çalışmalara başlandı.

11 Haziran 2019 - 18:40

DSİ ve Kestel Sulama Birliği’nin yaptığı çalışmalar sonucundaBakırçay’ın temizlik ve ıslahı gerçekleştirilerek,Aşağıkırıklar’da sulama pompaları iptal edildi veçiftçilerin daha az elektrik ücreti ödeyecekleri cazibe hatları ile sulama sistemi gerçekleştirildi. Ayrıca yapılan çalışmalarda Çandarlı ve Zeytindağıda kapsayan Bayat Ovası kanal temizliği tamamlanarak çiftçimizin kullanımına açıldı.

“ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” 

Bakırçay’ın ıslah ve sulama sorunun yıllardır süre geldiğini ifade eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “ Tarım sezonunun başlaması ile birlikte çiftçimizin ve üreticimizin en önemli ihtiyacı olan sulama konusunda çalışmalar başlattık. Dünyanın en verimli topraklarının yer aldığı Bakırçay Ovası’nda devam eden sulama sıkıntısı ve Bakırçay’ın temizlenmesi konusunda DSİ ve Kestel Sulama Birliğihızlı bir çalışma başlattı ve sorunların büyük kısmı giderilmiş oldu. Yapılan bazı uygulamalarla elektrik maliyetleri de azaltıldı. İlerleyen süreçte de çiftçimizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirecek ve yapılan çalışmaların takipçisi olacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek