Reklam
  • Reklam
"BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDETECEĞİZ"

"BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDETECEĞİZ"

İstanbul Yenikapı dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Cumhur İttifakı’nın ortak mitinginde Başkan Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Binali Yıldırım vatandaşlara hitap etti. Bahçeli ile Yıldırım birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparken, Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde ise seçim arifesinde dolarla ilgili oyun oynayanlar vardı.

25 Mart 2019 - 12:50

Yerel seçime sayılı günler kala Cumhur İttifakı İstanbul Yenikapı'da ortak bir miting yaptı. Miting alanına eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, önce alana gelen vatandaşları selamladı. Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli'nin ardından kürsüye gelen ve konuşmasında İstanbul'a çok sayıda müjde veren Erdoğan, seçime sayılı günler kala dolarda spekülatif oyun oynayanlara da mesaj verdi. Seçimin arefesinde döviz eylemleri içine girenlere seslenen Başkan Erdoğan, "Hepinizin kimliğini biliyoruz. Neler yaptığınızı biliyoruz. Şu an BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını çok ağır keseceğiz. Provokatif eylemlere girenler bunun bedelini ödeyecek. 'Piyasadan döviz toplayın, döviz yükselecek, şöyle böyle olacak' diyenler var. Bunların hesabını soracağız. Bizim paramız Türk lirası. Buna sahip çıkacağız. Bunların oyununa gelmeyeceğiz. Bedelini çok ağır ödeteceğiz. Bayrağımızı hazmedemeyenlere cevabı 31 Mart'ta verin" ifadelerini kullandı.

İZMİR'E KİRLİ ADAY

"İnşallah seçimden sonra burada bir de şöyle zaferin şenliğini yaparız" diyen Erdoğan, "Bay Kemal sen bu işlerden anlamazsın. Getirdiği kişi İstanbul'un bir ilçesinin Belediye Başkanı. İstanbul gibi şehre rastgele isim yakışmazdı. Onun için biz Binali Yıldırım'ı aday gösterdik. İzmir'de de aynı şekilde hakkındaki spekülasyonlar hayli fazla olan bir aday gösterdi. Terör örgütü ile el ele, iç içe, geçmişi itibarıyla ne yazık ki kirli bir ismi İzmir'e layık gördüler. Biz orada da hizmetleri olan Zeybekçi kardeşimizi aday gösterdik. Haliç'te attığımız adımlar dünyada örnektir. Sandalla karşıdan karşıya geçilemezdi. Orada kurduğumuz sistemle arıttık 650 bin metrekare bir alan kazandık böylece. Haliç Kongre Merkezi de böyle oldu. Bay Kemal de geldi orada aday tanıtımı yaptı" açıklamasını yaptı.

'İZMİR ESKİ HALİÇ GİBİ KOKUYOR'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "17 yılda ne yaptınız" diye sorduğunu hatırlatan Başkan Erdoğan, "Ne yapayım kalbin mühürlü. Öyle bir noktada ki, inanın bana günler yetmez bu adamı anlatsın. Şimdi buradan Türkiye için, İstanbul için, diğer şehirlerimiz için en küçük bir hizmetleri yatırımları var mı? Şu anda İzmir Haliç gibi kokuyor. Niye temizlemiyorsun temizle. 'Onların yaptıklarını biz kaldıracağız' diyor. Marmaray'ı engellemeye çalıştılar, Avrasya'yı engellemeye çalıştılar. Öyle atıp tutarak yok, kararlı olacak yapacağız" dedi.

'1 MİLYON 600 BİN KİSİ BURADAYIZ'

Yenikapı'nın bir başka güzel olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, "Elhamdülillah. Gözümüzün görebildiği kadarıyla muhteşemsin İstanbul. Bugün sayın Bahçeli'yle AK Parti ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimle bir kez daha Yenikapı'dayız. Şu anda aldığım rakam 1 milyon 600 bin" diye konuştu.

DEVLET BAHÇELİ: EY KATİLLER GELİN DE GÖRELİM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Yeni Zelanda'da 51 Müslüman'ın yaşamını yitirdiği terör saldırısı vardı. "Alçak teröristler 630 yıl önceki Kosova savaşının kinini tutuyorlardı. Barbar haçlılar 330 yıl önceki Viyana Kuşatması'nın öfkesini taşıyorlardı" diye konuştu.

'ASLA BÖLDÜRMEYECEĞİZ'

"Düşmanlar İstanbul'u hala akıllarından çıkarmamış" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Yeni Zelanda'da camileri kundaklayıp Müslümanları şehit edenlerden biri diyor ki 'Boğaz'ın batı yakasında herhangi bir yerde yaşamayı düşünürseniz Konstantinopolis'e gelir tüm camileri yıkarız.' Şu anda Boğaz'ın batı yakasındayız, Avrupa yakasındayız. İşte buradayız, Yenikapı'dayız. Ey katiller, gelin de görelim. Gelin de dedeleriniz gibi sizi de yerin dibine indirelim. Konstantinopolis diye bir yer yoktur. Kürdistan diye bir yer de olmayacaktır" ifadelerini kullandı. Zalimlerin hedefinin Türkiye ve İstanbul olduğunu söyleyen Bahçeli, "Yıktırmayacağız, böldürmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Cumhur İttifakı olarak ne baskılardan yılarız, ne yolumuzdan döneriz" açıklamasını yaptı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti