Reklam
  • Reklam
Baskılar üzerine istifa eden Bolivya Devlet Başkanı Morales,...

Baskılar üzerine istifa eden Bolivya Devlet Başkanı Morales, geceyi battaniyenin üzerinde geçirdi

Bolivya'da gerçekleşen sokak gösterilerinin ardından istifa kararı alan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, görevi bıraktıktan sonra geçirdiği ilk geceyi "Bu, darbeyle başkanlığı bıraktıktan sonraki ilk gecem" notuyla paylaştı ve kendisini saklayan Cochabamba tropik birliğine teşekkür etti.

12 Kasım 2019 - 16:29

Bolivya'da 20 Ekim'de düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından, ülkede yaşanan iç karışıklık sonucu istifa ettiğini açıklayan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, görevi bırakmasının ardından geçirdiği ilk geceyi Twitter'dan hesabından paylaştığı bir fotoğrafla anlattı. Morales, "Bu, darbeyle başkanlığı bıraktıktan sonraki ilk gecem." diye yazdı. 14 yıl Bolivya'yı yöneten Morales, Anayasa Mahkemesi'nin devlet başkanlığı süresini kısıtlayan yasada değişiklik yapmasıyla Ekim 2019 seçimlerinde dördüncü defa devlet başkanlığı için yarıştı. Morales seçimi ilk turda kazandığını iddia etse de, seçimlere yolsuzluk karıştığını iddia eden muhalefetin büyük tepkisini çekti. Morales'in rakibi Carlos Mesa adaletsizlik yapıldığını savundu ve ülkede haftalardır devam eden sokak gösterileri başladı.

GENELKURMAY BAŞKANI İSTİFASINI İSTEDİ

Protestolarla çalkalanan ülke, Pazar akşamından bu yana dünyanın bir numaralı gündemi. Bolivya Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman'ın ülkenin lideri Evo Morales'in istifasını istedi. Morales, ülkedeki muhalif gösteri ve şiddet eylemlerine müdahale etmeyen ordunun talebi ve sokak olayları çıkaran muhaliflerin baskısıyla istifa ettiğini açıkladı.

MORALES, İLK GECESİNİ PAYLAŞTI

Tüm bu yaşananların ardından görevi bıraktıktan sonra geçirdiği ilk geceyi Twitter'da paylaşan Morales, darbeyle görevden alındığını savundu. Eski lider Morales, "Bu, darbeyle başkanlığı bıraktıktan sonraki ilk gecem. Mesa ve Camacho polise yardım ederek darbeyi gerçekleştirdi. Lider olduğum günleri hatırladım. Beni koruyan ve gözeten Cochabamba tropik birliğindeki kardeşlerime minnettarım" diye yazdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti