Reklam
  • Reklam
BAŞKENT’TE UTANÇ VERİCİ OLAY!

BAŞKENT'TE UTANÇ VERİCİ OLAY!

Ankara Pursaklar’da 50’ye yakın kedi ve köpek kimliği belirsiz kişilerce zehirlendi. Sokaklarda hayvan ölüleri ile karşılaşan mahalle sakinleri vahşete sosyal medyadan tepki göstererek, katliamı yapanların bulunmasını istedi. Samsun’da ise bir hayvan barınağının içler acısı halini iki öğrenci cep telefonuyla çekerek gözler önüne serdi.

14 Kasım 2018 - 16:20

Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki Altınova ve Yıldırım Beyazıt mahallelerinde sabah işe gitmek için evinden çıkan vatandaşlar korkunç bir manzarayla karşılaştı. Hemen hemen her sokak başında kedi ve köpek ölüsü gören vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Kartonların üzerine beyaz toz bulunan tavuk etlerinin konulduğunu söyleyen vatandaşlar, zehirli etlerden başka hayvanlarında etkilendiğini iddia etti. Savcılığa suç duyurusunda bulunan vatandaşlar, yetkililerden hayvanların zehirleyenlerin bulunmasını istedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Pursaklar Belediyesi internet sitesinden konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak, konuyu adli makamlara taşıdıkları ifade edildi.

Belediye, zehirlenen hayvanlar ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “08.11.2018 tarihinde Altınova Mahallemizde sokak hayvanlarımıza karşı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yapılan saldırılar sonucu sevimli dostlarımızın ölümü bizleri derinden üzmüştür. Pursaklar Belediyesi olarak olayın takipçi olup, konuyu adli makamlara taşımış bulunmaktayız.

7 yıldır Uluslararası Kedi Güzellik Festivali düzenleyip, hayvanlara karşı merhametli olunması gerektiği mesajı veriyoruz. Ayrıca Ankara Kedisini Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Merkezimiz ile hayvan barınağımızda canlara karşı gerekli haysiyeti gösteriyoruz. Çünkü hayvanlar mal değil candır ve bize emanettir.

Büyük bir hassasiyetle olayın takipçisi olduğumuzu belirterek herkesin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Hayvanlarımıza karşı duyarlı olup, yaşam haklarına saygı duyalım”

HAYVAN BARINAĞININ İÇLER ACISI HALİ

Öte yandan Samsun Vezirköprü belediyesi hayvan barınağına giden iki öğrenci, barınağın içler acısı halini cep telefonuyla çekerek sosyal medya paylaştı. Paylaşılan görüntüler de bazı köpek yavrularının ölüsü de görülürken, öğrenciler barınakta hiçbir yetkilinin bulunmadığını iddia etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek