Reklam
  • Reklam
Başkan Soyer’den Dokuz Eylül Üniversitesi’ne: ‘Güzel...

Başkan Soyer'den Dokuz Eylül Üniversitesi'ne: ‘Güzel Sanatlar Fakültesi'ni sağlamlaştırmaya hazırız’

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Tınaztepe'ye taşınmaması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sorunlarını ileten üniversite ögrencilerine destek verdi.

03 Temmuz 2019 - 15:10

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Tınaztepe'ye taşınmaması için kendisinden destek isteyen öğrenciler adına umut veren bir girişimde bulundu. Soyer, üniversite rektörlüğüne gönderdiği yazıyla, taşınması planlanan fakültenin bugünkü binasını sağlamlaştırmak için her türlü desteğe hazır olduklarını bellirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri geçtiğimiz günlerde fakültenin rektörlük binası olarak tasarlanan bir başka binaya taşınmasına karşı çıkmış ve bir imza kampanyası başlatmışlardı. Üniversite ögrencileri yayınladıkları bildiride ise şu ifadeleri kulladılar: “Yarım yüzyıla yakın süredir Türkiye’nin ve İzmir’in kültür sanat yaşamına büyük katkıları olan okulumuz Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, yıllar önce Alsancak’tan Narlıdere’ye taşınmıştı. Şimdi de Narlıdere’de kök salmış geleneğinden koparılarak sanat eğitiminin imkânsız olduğu, rektörlük için tasarlanmış bir binaya taşınmak isteniyor. Bu düşünce, Güzel Sanatlar Fakültesi&r squo;nin ölüm fermanından başka bir şey olamaz. Örneğin; sahnesiz tiyatro eğitimi yapılamaz, çünkü sahne bu eğitimin yüreğidir. Stüdyosu olmadan sinema eğitimi olamaz, fırınları olmadan seramik eğitimi yapmanın olanağı yoktur. Tüm bunların yanı sıra, bizlere olduğu söylenen fakat hiçbir şekilde kamuoyuna sunulmayan, mevcut binamıza ilişkin deprem raporunun bizlerle ve kamuoyu ile açıkça paylaşılmaması kuşkularımızı artırmaktadır. Elbette can güvenliğimiz her şeyden daha önemli fakat alternatif olarak bize sunulan yer taleplerimizi hiçbir şekilde karşılamamaktadır. Öğrencisini ve akademisyenlerini muhatap almayan bir yönetim anlayışını kınıyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...