Reklam
  • Reklam
BAŞKAN SENGEL KEŞKEK DÖVDÜ

BAŞKAN SENGEL KEŞKEK DÖVDÜ

6. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği Selçuklular’ı Barutçu Mahallesi’nin gizli kalmış cenneti olan İnpınar Yaylası’nda buluşturdu.

15 Nisan 2019 - 09:32

Başkan Sengel: “Selçuk, bir arada yaşamayı Türkiye’ye gösteriyor”

Yörük Kültürü’nü yaşatmak, Selçuklular’ı bir araya getirmek amacıyla Barutçu Köy Muhtarlığı ile Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı’nın desteği ile düzenlenen 6. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Selçuk ve mahallelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşları İnpınar Yaylası’nda buluşturan Şenliğe Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Barutçu Köy Muhtarı İbrahim Tutkun, Barutçu Yörük Derneği Başkanı Kerim Özler, Belediye Meclis Üyeleri çevre il ve ilçelerden gelen Yörük dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nde

Selçuk Belediye Balkanı Filiz Ceritoğlu Sengel 6. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nde bir konuşma yaptı.  Konuşmasına protokole değil halka hitap ederek başlayan Sengel; “Protokole değil Barutçu’nun Yörük’ü, Çerkez’i olan, Selçuk’ta yaşayan bambaşka yerlerden gelen herkese hoşgeldiniz diyorum. Burada protokolü olmayan bir eğlencede hep birlikteyiz. Bu şenliğimizi İnpınar Yaylası’nda ikinci kez yapıyoruz. Bu doğal güzellik artık keşfedildi” dedi.

Şenlikte konuşan ve konuşmasında Şenliğin İnpınar Yaylası’nda ikinci kez yapılmasının yanı sıra giderek daha fazla katılım sağlandığına dikkat çeken Barutçu Yörük Derneği Başkanı Kerim Özler, “Yörük Kültürü Şenliğimiz her geçen yıl daha da gelenekselleşerek devam ediyor. Emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuk bir Türkiye mozaiğidir

Selçuk’un Türkiye’nin küçültülmüş bir mozaiği olduğu vurgusunu yapanBaşkan Sengel; “Burada Yörükler’den, Çerkezler’e, Giritler’den, Arnavutlar’a birçok kültür yaşıyor. Birçok kültürün bir arada yaşamasının nasıl kolay olduğunu ve nasıl kardeşçe bir arada bulunulabileceğini aslında Selçuk tüm Türkiye’ye öğretiyor” dedi.

Selçuk’un kültürlerin bir arada yaşaması açısından tam bir rol modeli olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; Yörüklerin de bu küçültülmüş mozaiğin çok önemli bir kısmını oluşturduğunu ve insanların kendi kültürlerini bir diğer jenerasyona aktarabilmelerine büyük önem verdiğini kaydetti. Doğal güzelliğin içerisinde bu ortamı yaşıyor olabilmenin inanılmaz keyif verdiğine vurgu yapan Başkan Sengel; “ Bunun keyfini hep birlikte sürelim. Hem baharın, hem bir arada yaşamanın, hem bu şenliğin keyfini çıkarın. Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla, Barutçu Köy Muhtarlığı’nın ve Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı’nın bir araya gelmesiyle gerçekleşen bu şenlik her geçen yıl daha da kaliteli hale gelecek, her geçen yıl daha büyük bir coşku ile gerçekleşecektir” dedi.

Bergama’dan gelen 14 Eylül Kılıç Kalkan Ekibi ilgi çeken bir  gösteri yaptı. Selçuk’ta düzenlenen her etkinliğe gösterileriyle renk katan Ulaş Erol yönetimindeki Selçuk Halk Oyunları Ekibi de şenliğe renk kattı.

6. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nde Yörük Kültürü’nün olmazsa olmazı keşkek kazanları da İnpınar Yaylası’nda yerini aldı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve protokol üyeleri tarafından hep beraber dövülen keşkek katılımcılara ikram edildi.

Yörük kültürünü yaşatmanın yanı sıra Selçuk’un kültürel ve doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 6. Geleneksel Barutçu İnpınar Yaylası Yörük Kültürü Şenliği’nde Yörük Kızı Fatma Meşe Öz verdiği konserde büyük beğeni topladı.

Başkan Sengel, şenlikte yer alan tüm stantları tek tek ziyaret ederek selamlaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek