Reklam
  • Reklam
BAŞKAN ERDOĞAN TRUMP’IN YEMEĞİNİ REDDETTİĞİNİ AÇIKLADI

BAŞKAN ERDOĞAN TRUMP'IN YEMEĞİNİ REDDETTİĞİNİ AÇIKLADI

Başkan Erdoğan, Trump'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını değerlendirirken, Trump'ın kendisine "görüşürüz" dediğini ancak akşam yemeğine gitmediğini söyledi. Erdoğan, "Öğlen yemeğinde yan yana masalardaydık. Masasında Mısır Devlet Başkanı Sisi vardı, o masaya gitmem söz konusu olamazdı." dedi.

28 Eylül 2018 - 11:14 - Güncelleme: 28 Eylül 2018 - 16:47

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu'nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını da değerlendirerek, "Çelişkilerle doluydu, görüşleri tepki çekti" ifadesini kullandı. Erdoğan, Trump'ın kendisine "görüşürüz" dediğini ancak akşam yemeğine gitmediğini söyledi.

"GÖRÜŞÜRÜZ DEDİ AMA AMA BEN AKŞAM YEMEĞİNE GİTMEDİM"     

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

"Öyle bir muhabbet havasında bir karşılaşma oldu. ABD yönetiminden o malum kişiler de vardı yanında. Mike Pence olsun, Mike Pompeo olsun... Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Bolton oradaydı. Sonra hanımefendi Trump oradaydı. 'Görüşürüz' dedi ama ben akşam yemeğine gitmedim.

Başkan Erdoğan: ABD'deki BM Zirvesinde Trump ile Akşam Yemeğine Gitmedim

"MASASINDA SİSİ VARDI ONUN İÇİN O MASAYA GİTMEM SÖZ KONUSU OLAMAZDI"

Malum aile fotoğrafı oluyor bu toplantılarda. Öğlen yemeğinde malum yan yana masalardaydık. Onun masasında Mısır Devlet Başkanı Sisi vardı, onun için zaten o masaya gitmem söz konusu olamazdı, arkadaşlara bunu söyledik. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'la bol bol Suriye meselesini konuşma fırsatını bulduk ve oradan ayrılıp diğer görüşmelerimize geçtik."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti