Reklam
  • Reklam
Başbakan Binali Yıldırım: Belgelerle geldim

Başbakan Binali Yıldırım: Belgelerle geldim

Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, hükümetin PYD-YPG'yi terör örgütü olarak görmediği iddialarına yönelik olarak "Bakalım acaba gerçekler böyle mi? Ben onun için belgelerle geldim" diye konuştu. Başbakan Yıldırım, "28 Şubat 2015'ten beri yapılan MGK toplantılarının tamamında YPG/PKK/PYD/DEAŞ'a karşı topyekün mücadele var. Bununla da kalmamışız. 19 Ekim 2016'da MGK Siyaset belgesini Bakanlar Kurulu kararına dönüştürmüşüz" diye konuştu.

27 Şubat 2018 - 12:07 - Güncelleme: 27 Şubat 2018 - 12:21

Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Yıldırım şunları söyledi:

"Türkiye demek kardeşlik demek, adalet demek. Bizim için Filistin de önemlidir Somali'de önemlidir. Aynı şekilde arakandaki kardeşlerimizi de unutmuyoruz. Bu gün elhamdülillah dünyanın her yerinde varız. Milletimizin desteğiyle önemli hizmetler yaptık ama işimiz bitmedi. Durmak yok yola devam. Ne diyoruz, istikrar sürsün Türkiye büyüsün. Yarın takvimler bir kez daha 28 Şubat'ı gösterecek. Bin yıl sürecek denilen o karanlık darbenin ve dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'ın ölümünün yıl dönümü. Erbakan hocamızın mekanı cennet olsun. İnançların, yaşam tarzının baskı altındaki olduğu o durumda vakur duruşuyla örnek olmuştu. Erbakan hoca yemin eder, yemin ettirirdi. Biz de yemin ediyoruz ki, vatandaşlarımızın haklarını terör örgütlerine de, karanlık odaklara karşı da koruyacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile dik durduk meydanı bırakmadık. Hayatı zehir eden, meslek liselerini adeta bitiren, bazı evlatlarımıza yaşama hakkını çok gören cuntacı zihniyeti unutmadık, unutmayacağız. Sadece insanımızın hukukunu çiğnemediler. Türkiye'nin ekonomisinin büyük bir krize girmesine neden oldular. Faturayı aziz ve cefakar millet ödedi. 28 Şubat'ın yaralarını sardık, yapılanları unutmadık. O günler geride kaldı. Hiçbir güç milletin hakkına, hukukuna, değerlerine karışamayacak, buna asla fırsat bulamayacak.

BELGELERLE GELDİM

Hükümet PYD'yi YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmemiş. Bakalım acaba gerçekler böyle mi? Ben onun için belgelerle geldim.

28 Şubat 2015'ten beri yapılan MGK toplantılarının tamamında YPG/PKK/PYD/DEAŞ'a karşı topyekün mücadele var. Bununla da kalmamışız. 19 Ekim 2016'da MGK Siyaset belgesini Bakanlar Kurulu kararına dönüştürmüşüz."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti