Reklam
  • Reklam
BAKANLIK KENTSEL DÖNÜŞÜME EL KOYDU

BAKANLIK KENTSEL DÖNÜŞÜME EL KOYDU

İnşaat Sektörüne Büyük Neşter, İzmir Emlak Kulübü başkanı Rıdvan Akgün, kentsel dönüşümle ilgili İzmir Haber Merkezine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

28 Haziran 2019 - 16:58 - Güncelleme: 28 Haziran 2019 - 18:53

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ALINAN KARARLAR TÜRKİYE'NİN GERÇEKLERİNE NEŞTER VURAMADI

"Bireysel binaların yıkılıp, yerine yeni binaların yapılması şehrin kalbine indirilen bir hançer oldu." diye belirten Rıdvan Akgün, kentsel dönüşümün bireysel bazda değil ada bazında gerçekleştirilmesi gerektiğini ekledi. Devletin ve Çevre Şehircilik Bakanlığının bu durumu çözmesi gerekmektedir. Belediyelere verilen  kentsel dönüşüm yetkisinin yeterince kullanmadığını, belediyelerin rantı nasıl transfer edebilirim çabasına düştüğünü belirtti.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUMUN KENTSEL DÖNÜŞÜM DE RESEN BİNALARIN YIKILMASI AÇIKLAMASINA KATILIYORUM

Şehirde doğal afet riski taşıyan binaların, bina sakinlerinin gözyaşına bakmadan tahliye edilip, resen yıkılıp yeni binalar yapılması gerektiğini vurgulayan Akgün, kentsel dönüşüm ihtiyaç değil  şart oldu dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE PRATİKLEŞEBİLİRİZ

Rıdvan Akgün kentsel dönüşüm ile ilgili mahalle bazında, müteahhitler federasyonları, konfederasyonlar ile bir araya gelip, parasal gücün etkisi ile daha pratik kentsel dönüşümler yapılabileceğini söyledi. Kentsel dönüşümde imar barışının çıkması ile bugüne kadar yürütülen faaliyetlerin durağanlaşmasında hükümetin aldığı kararlar önemli etkiler oluşturdu. Her ne kadar devlet ile vatandaş arası sorunların çözülmesi gündemde olsa da, vatandaşın yasal olmayan binalarda oturmaya devam etmesi kentsel dönüşüme ihtiyaç olmadığı rehavetine kapıldıklarını ifade etti.

BÜYÜK KAYIPLAR VERİRİZ

Akgün, hükümetin resen dönüşümü tam anlamı ile desteklememesi halinde deprem kuşağındaki Türkiye'nin doğal afet ile karşılaştığında milyonlarca kayıp verileceğinin, sorumlusunun da kentsel dönüşüm gücünü kullanmayan hükümet olacağını söyledi.

HESABINI KİTABINI YAPMAYAN İNŞAAT FİRMALARININ VATANDAŞI MAĞDUR ETTİĞİNİ BİLİYORUZ

Son bir yıldır sektörde yaşanan olumsuzlukların çoğu inşaat firmasını iflas aşamasına getirdiğini bir çoğununda iflas ettiğini söylen Rıdvan Akgün, sözlerine şu şekilde devam etti .  " Yaparken satanların, piyasanın hep aynı şekilde devam edeceğini düşünenlerin yanılıp müşteriyi mağdur etmesine neden olmuştur. Türkiye ekonomisinin lokomotif olarak bilinen inşaat sektöründe satışların durması on binlerce inşaat şirketinin kapanmasına, müteahhitlerin mesleği bırakmasına sebebiyet vermiştir. Bu konu ile ilgili Bakanlığın yeni bir düzenleme yapması kaçınılmazdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yumaklı: Türkiye'nin flora zenginliğine Bartın'dan 2 yeni bitki türü daha eklendi
Bakan Yumaklı: Türkiye'nin flora zenginliğine Bartın'dan 2 yeni...