Reklam
  • Reklam
BAKAN TURHAN’ DAN AÇIKLAMA

BAKAN TURHAN' DAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Türkiye, İran için Avrupa'ya açılan kapı; İran da Türkiye için başta Orta Asya olmak üzere Asya'ya açılan kapıdır. Heyetlerimiz, bu amaçla yeni taşıma güzergahlarını görüşüp Kombine Taşımacılık Anlaşması imzalanmasına da karar vermişlerdir." dedi.

29 Nisan 2019 - 15:03

Resmi temaslarda bulunmak üzere İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami ile 8. Ulaştırma Karma Komisyonu Toplantısı'na katıldı.

"Kara yolu taşımacılığının daha da geliştirilmesi hususunda mutabık kalındı"

Turhan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile İran'ın, 560 kilometre ortak sınıra sahip, derin tarihi ve kültürel bağları olan iki ülke olduğunu ifade ederek, Ankara ile Tahran arasındaki ilişkilerin, kurulan ikili ve bölgesel mekanizmalar çerçevesinde her gün daha fazla geliştiğini dile getirdi.

Kültürler arasındaki diyalog ve çok yönlü iş birliğinin iki halkın da çıkarına hizmet ettiğini kaydeden Turhan, iş birliğinin geliştirilmesi yönündeki ortak iradenin İslami ile yaptıkları görüşmede, 4 ay önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkanlığında Ankara'da gerçekleşen Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi'nin 5. Toplantısı çerçevesinde, bir kez daha vurgulandığını aktardı.

İki ülkenin cumhurbaşkanlarının söz konusu toplantıda ilgili bakanlara tüm alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi talimatı verdiğini hatırlatan Turhan, görev alanlarına giren konularla ilgili karşılıklı olarak gerekli adımları atmak için Tahran'da olduklarını ifade etti.

Türkiye ile İran arasındaki ulaştırma ilişkilerinin görüşüldüğü en kapsamlı platform olan Ulaştırma Karma Komisyonu Toplantısı'nın bir gelenek haline geldiğine ve bugün 8'incisini gerçekleştirdiklerine işaret eden Turhan, bu toplantıların ülkeler arasındaki ulaştırma ilişkilerine önemli katkı sağladığını dile getirdi.

Kara yolu, Kombine Taşımacılık, Demir Yolu Taşımacılığı, Deniz Taşımacılığı ve Sivil Havacılık Çalışma Gruplarının yapmış olduğu müzakerelerden, ülkelerin menfaatine önemli kararlar alındığını vurgulayan Turhan, şöyle konuştu:

"Kara y olu ve Kombine Taşımacılık çalışma grubunda, iki ülke arasındaki ticari hedeflere uygun olarak kara yolu taşımacılığının daha da geliştirilmesi hususunda mutabık kalındı. Bunun için yaşanan sorunlar etraflıca ele alındı ve çözüm önerileri sunuldu."

Turhan, bir sonraki Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı'nın Türkiye'de yapılmasına karar verildiğini ve bu toplantı ile birçok önemli sorunun çözüleceğine inandığını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti