Reklam
  • Reklam
Bakan Soylu: iki senede 58 bin 446 konut yapıldı

Bakan Soylu: iki senede 58 bin 446 konut yapıldı

Doğal afetler sonrası meydana gelen hasarların hızla onarıldığını kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son iki senede sadece afet çerçevesinde 58 bin 446 konut inşa edildi.

04 Ağustos 2022 - 16:25

Bunun 40 bin 15’inin bitip teslim edilmesinin, özellikle afet sonrası iyileştirme konusunda önemli bir gerçekleşme olduğunu, devletle millet arasındaki güven bağını açısından çok önemli bir noktayı işaret ettiği söylemek isterim” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) gerçekleştirilen, ‘AFAD Acil Durum Kurulu 2022 Yılı 1. Toplantısı’na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Türkiye’nin afet riski yüksek olan ülkeler arasında olduğunu belirterek, “Türkiye, afet riskleri bakımından 194 ülke arasında en riskli 46. ülkedir. Tropik fırtınalar ve aktif volkanlar dışında dünya genelinde görülen 31 çeşit doğal afetin neredeyse tamamına karşı risk altındadır. Afetsellik anlamında dünyadan ve kendi gerçeklerimizden farklı bir şey yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti