Reklam
  • Reklam
BAKAN SOYLU’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

BAKAN SOYLU'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde önemli açıklamalar yaparak, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Bakan Soylu, Amerikalıların Kandil'e giderek teröristlere silah eğitimi ve medya kullanımı konusunda eğitim verdiğini söyledi.

02 Ekim 2018 - 13:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde  yaptığı açıklamada, siyasi hayatı boyunca değişik vesilelerle Türkiye'nin sınır  illerine ziyaretler gerçekleştirdiğini, o sınırları gördüğü zaman çok farklı bir  duyguya kapıldığını dile getirerek, "Bir aidiyet hissediyorsunuz. O sınırın  karşısında başka bir yer ve başka insanların varlığını hissediyorsunuz. Oysa beri  tarafta, sizin vatanınız ve sizin insanlarınız var. Yani o çit ve o bayrak,  aslında bir yönüyle toprağı vatan, toplumu millet, üzerindeki yapıyı da devlet  yapıyor." dedi. Dağ başında olsa da kimse gitmese de gelmese de o çit ve o bayrağın  orada olması ve korunması gerektiğini vurgulayan Süleyman Soylu, şunları söyledi:

"Özellikle güvenlik tanımları, güvenlik sorunları ve ihtiyaçları  neredeyse yeniden yazıldı, yazılmaya devam ediyor. Ülkeler arası savaş, yerini  vekaletler savaşına bıraktı. Bazı devletler istihbarat servisleri eliyle hem de  açıktan terör örgütlerini besliyor, silah ve para gönderiyor, hatta eğitmenler  gönderiyor.  Zannetmeyin ki sadece yeni teknolojik silahları kullanmak için  eğitmenler gönderiyor. Stratejik ortağımız Amerika'nın vatandaşları Kandil'e  geliyorlar. Orada sadece yeni silahları tanıtmıyorlar, aynı zamanda psikolojik  harbin en önemli unsurlarından biri olan medyanın nasıl kullanılması lazım  geldiğini, nasıl bir psikolojik harp yapılması lazım geldiğini, nelerin ortaya  konulması lazım geldiğini teker teker bütün detaylarıyla anlatıyorlar."

Uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve silah ticaretinin, bu ekonominin üç  büyük sacayağı haline geldiğini anlatan Soylu, üçünün de birbirini beslediğini ve  oluşan bu güvensizlik ortamının, insanların kaçışını sağladığını, dünyanın doğusu  ve batısı arasında ekonomi ve güvenlik anlamında büyük bir dengesizlik olduğunu  kaydetti.

"GEÇEN YIL 175 BİN GÖÇMEN YAKALADIK"

Türkiye'de 2017 yılı içerisinde yakaladıkları düzensiz göçmen  sayısının 175 bin olduğunu bildiren İçişleri Bakanı Soylu, "Avrupa'da toplam 600  bin düzensiz göçmen var, kıyameti koparıyorlar. Bu yılın 26-27 Eylül'ündeki rakam  190 binin üzerine çıkmıştır. Geçen yılın ağustos ayı kıyaslamasını yaptığımız  zaman yüzde 78'lik bir artış vardır." diye konuştu. Hafta sonu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya'ya  gittiklerine değinen Soylu, Almanya İçişleri Bakanı ile yaklaşık  2 saatlik  heyetler arası görüşme yaptıklarını belirtti."Bir şey ifade ettik, biz Almanya değiliz dedik." diyen Soylu, şöyle  devam etti:

"Bir tarafımızda Suriye, bir tarafımızda Irak, bir tarafımızda İran  var. Sınırımız olmasa da Fas, Libya, Yemen ve Tunus. Bizi kendiniz gibi görmeyin.  1,5-2 saatlik karakol ziyareti yaptık. En büyük dertleri ne biliyor musunuz?  Polonya'dan gelen ve asayişi bozanlar. Türkiye'de yıl başından şu ana kadar  yakaladığımız düzensiz Afgan sayısı 71 bin. 40 bin Pakistan, 30 bin Suriyeli, 14  bin Irak. Türkiye aslında bütün dünyaya bir taraftan insanlığın nasıl  olabileceğini göstermeye çalışırken aslında diğer taraftan da bu kadar zor bir  coğrafyada güveni asayişi, kamu düzenini nasıl sağladığını çok anlamasalar da  Avrupa'ya  ne büyük iyilikler yaptığını çok net bir şekilde ortaya koyduğu  faaliyetlerle birlikte göstermektedir."dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti