Reklam
  • Reklam
BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstihbarat birimlerimiz 27 bin şahsı kontrol etmiş, çatışma bölgelerine geçme arayışında olduğu değerlendirilen 8 bin 526’sının ülkemize girişi engellenmiş, bin 331’i de geldikleri ülkelere geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edilmiştir" dedi.

21 Kasım 2018 - 14:29

 

 Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı Yönetici Semineri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımlarıyla düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Soylu, tanımların değiştiği, etki ve etkileşim alanlarının giderek arttığı, ilişkilerin karmaşıklaştığı bir dönemin yaşandığını kaydetti. Telefonların artık sadece telefon değil aynı zamanda bir kütüphane, eğlence aracı, bir basın yayın kuruluşu, hatta kişinin kendini ifade aracı olduğunu söyledi, kitap yerine telefon okunduğunu belirtti. Küresel problemlerin de artık kendi alanlarıyla sınırlı kalmadığını aktaran Soylu, "Terör, sadece terör değil. Göçle de ilgili, uyuşturucu ticaretiyle de etkileşim halinde. Uyuşturucu yine göç ve terörle etkileşim halinde. Göç, hem güvenlik hem de ekonomiyle ilgili, hatta trafik kazalarıyla bile ilgili. Çünkü genellikle bir kamyonun, bir minibüsün içine tıka basa insan doldurulduğu için aşırı yükten veya başka sebeplerden kaza yapıyorlar, can kayıpları fazla oluyor, bu da trafik istatistiklerine yansıyor" şeklinde konuştu.

 Soylu, geçen yıl Mart ayında Iğdır’da yaşanan bir kazada 17 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiğini anımsattı. Bir ay önce İzmir’de düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu yaşanan kazada 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti