Reklam
  • Reklam
Bakan Pakdemirli Çeşme’de Hayalet Ağlar İçin Dalıyor

Bakan Pakdemirli Çeşme'de Hayalet Ağlar İçin Dalıyor

“Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi”; Bakanlığımız tarafından 2014 yılında ülkemizin deniz ve iç sularında unutulan veya terk edilen, halk arasında hayalet ağ olarak tabir edilen av araçlarının temizlenmesi amacı ile uygulamaya konulmuştur.

12 Temmuz 2019 - 10:27

Denizlerimizde su ürünleri avcılığı sırasında kopan, kaybolan ve denize terk edilen av araçları, doğada çözünmeyerek bulundukları yerde pasif olarak avlanma faaliyetine devam etmenin yanında, canlıların barınma ve beslenmelerini olumsuz etkilemekte, su ürünlerinin ekonomik değer kazanmadan yok olmasına neden olmaktadır. Bu durum, hem su altında yaşayan canlıların hem de diğer canlıların yaşamında ciddi boyutta tehlikeler oluşturmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine ERDOĞAN hanımefendinin himayesinde ülke genelinde çeşitli kampanyalarla devam eden “Sıfır Atık Projesi” çalışmalarına katkı sağlayan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin yakından takip ettiği ve denizlerimizde sürdürülebilirlik noktasında büyük önem taşıyan proje kapsamında, 14 Temmuz 2019 Pazar günü Çeşme Ildır’da özel bir dalış gerçekleştirilecektir.

Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin uzman dalgıçlar eşliğinde dalarak, hayalet ağ çıkaracağı dalışa siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın da katılımını bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti