Reklam
  • Reklam
Bakan Göktaş: Stratejik hedefimiz gençleri kalkınmaya katkıda...

Bakan Göktaş: Stratejik hedefimiz gençleri kalkınmaya katkıda bulunan aktörlere dönüştürmektir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Stratejik hedefimiz, gençleri yatırım çeken, istihdam yaratan, kırsal bölgeleri canlandıran ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunan aktörlere dönüştürmektir." dedi.

14 Ekim 2025 - 15:32

Merkezi Roma'da bulunan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünde (FAO) düzenlenen "Dünya Gıda Forumu" haftasının açılışındaki "Küresel Gençlik Forumu"na katılan Bakan Göktaş, "Kuşaklararası Yuvarlak Masa Oturumu: Gıda Sistemlerinde Gençlerin Öncülüğündeki Yenilik" panelinde konuşma yaptı.

Göktaş, Türkiye adına foruma katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Göktaş, gençlerin etkilerini büyütebilmeleri için üç şeye ihtiyaçları olduğunu düşündüğünü belirterek, "Birincisi, kurumların, yatırımcıların ve toplumun güvenine ihtiyaçları var çünkü toplum gençlere güvenirse, onlar yenilik yapabilir, çok yaratıcı olabilirler. Biz de onların fikirlerine inanmalı ve cesaretlerini desteklemeliyiz." dedi.

İkinci olarak teknolojiye, eğitime, finansmana ve pazarlara erişime ihtiyaçları olduğunu dile getiren Göktaş, "Türkiye'de biz, genç yatırımcıları tarım ekosistemlerinde kırsal bölgelerdeki girişimcilerle dijital araçlar, mikro finansman ve mentörlük ağları aracılığıyla buluşturan programları genişletiyoruz. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vatandaşlar, Türkiye’nin NATO Zirvesi Başarısına İlişkin Memnuniyetini CİMER’e İletti
Vatandaşlar, Türkiye’nin NATO Zirvesi Başarısına İlişkin...
Cevdet Yılmaz Açıkladı: Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları Tüm Türkiye'yi Kapsayacak
Cevdet Yılmaz Açıkladı: Bağımlılıkla Mücadele...