Reklam
  • Reklam
BAKAN AKAR’ DAN AÇIKLAMA

BAKAN AKAR' DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'ün teslim tarihi ile ilgili olarak, "Son görüşme sırasında Rusya tarafından 'haziran' telaffuz edildi ama onun da gelmesi, gitmesi vesaire başka bir çalışma konusu" dedi. Bakan Akar, F-35'lerle ilgili olası yaptırımlar konusunda ise, "Mevcut durum çerçevesindeki çalışmalarımız sürüyor, olasılıklara karşı da her türlü hazırlığımızın olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

16 Nisan 2019 - 10:13

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hava savunma  sistemi S-400'lerin teslim tarihine ilişkin, "Son görüşme sırasında Rusya  tarafından 'haziran' telaffuz edildi ama onun da gelmesi, gitmesi vesaire başka  bir çalışma konusu." dedi.

Akar, DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi ile Amerikan-Türk Konseyi tarafından  bu yıl 37'ncisi düzenlenen TAİK-ATC Ortak Yıllık Konferansı'na katılmak üzere  geldiği Washington'da Türk gazetecilerle bir araya geldi, gündeme ilişkin  soruları yanıtladı. Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin uzun yıllardır sürdüğünü ve  bunların önemli olduğunu belirten Bakan Akar, hem askeri hem de diğer alanlarda  iş birliğinin devam ettiğini bildirdi. Yaşanan bazı problemleri hatırlatan Akar, "Bu problemleri başkaları  çözmeyecek, biz çözeceğiz. Bu problemlerin çözümü için çalışmalarımız aralıksız  sürüyor. Önümüzdeki dönemde bunlarla alakalı sorunların çözülmesinin de bir  şekilde mümkün olacağını umuyoruz." diye konuştu. Akar, iki ülke arasındaki ilişkilerde karşılıklı diyaloğun önemine  değinerek, "Bazen ciddi şekilde yanlış anlaşılmalar, yanlış anlatımlar oluyor.  Bazen bunlar doğal bir şekilde gelişirken bazen de bilinçli bir şekilde yanlış  yerlere götürülebiliyor. Bazı bilgiler yanlış aksettiriliyor. Politikacılar,  senatörler birçok konunun ayrıntısını bilemeyebilir. Bazı ayrıntılar da kararlara  etkili olabilir." ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti