Reklam
  • Reklam
BAKAN AKAR’DAN AÇIKLAMA

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

4 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş yapmış, kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir." dedi.

26 Kasım 2018 - 15:28

İstanbul Sancaktepe'de 4 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili olay yerinde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "11.02'de helikopterle irtibat kesilmiş. Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir. " ifadelerini kullandı

BAKAN AKAR İNCELEMELERDE BULUNDU

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, eğitim uçuşu sırada askeri helikopterin düştüğü Samandıra'ya geldi. Bakan Akar ve Vali Yerlikaya olay yerinde incelemeler yaptı.

2 SUBAY, VE 2 ASTSUBAY ŞEHİT OLDU, 1 UZMAN ÇAVUŞ YARALI

Akar yaptığı açıklamada, "Helikopterde 2 subay 2 astsubay ve 1 uzman çavuş bulunmaktaydı. 11.02'de helikopterle irtibat kesilmiştir. Daha sonrada bu kaza meydana geldi. Kaza sonrası 2 subayımız ve 2 astsubayımız şehit oldu. Uzman çavuşumuz şu anda ameliyathanede.

"KİMSEYE ZARAR VERMEMEK İÇİN ÇABA GÖSTERMİŞLERDİR"

Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir. Hem adli hem idari soruşturma sürmekte" ifadelerini kullandı.

PİLOT BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar konuya ilişkin yaptığı açıklamada,"Başımız sağolsun. Bir UH-1H bu. Tek motorlu. Eski nesil 12 kişilik bir genel maksat helikopteri. Pilot büyük bir maharetle büyük bir faciayı önlemiş. Patlama ya da düşüş-kırım noktasında bir sapma olabilirdi" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti