Reklam
  • Reklam
BAHÇELİ’ DEN SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

BAHÇELİ' DEN SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Sandıktan çıkan sonuçlara saygı ve riayetimiz tartışma götürmez bir gerçektir" dedi.

01 Nisan 2019 - 10:36

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart Mahalli  İdareler Genel Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarını değerlendirirken,  "Cumhurun mesajı çok şükür kabul görmüştür. Türkiye üzerinde karanlık hesapları  olan mihraklar bu seçimlerde kaybetmiştir. Ekonomik tetikçiler, döviz çeteleri,  bozguncu çevreler, terör örgütleri, terörist emeller milletimizin muazzam iradesi  karşısında çaresiz kalmışlar, hak ettikleri cevabı almışlardır." dedi.

Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  seçim sonuçlarını değerlendirdi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarının  ortaya çıktığını belirten Bahçeli, ülkenin, tarihi bir süreçten geçtiğini, iç ve  dış mihrakların her türlü tuzak ve tezgahına rağmen demokratik seviyesinin  yüksekliğini tekrar gösterdiğini bildirdi.

Oyunların boşa çıkarıldığına vurgu yapan Bahçeli, sözlerini şöyle  sürdürdü:

"Seçime katılımın yüksek çıkması, milletimizin gelecek haklarına güçlü  şekilde sahip çıktığının en bariz kanıtlarından birisi olmuştur. Milli irade  hamdolsun tecelli etmiş, hükmünü vermiştir. Vatandaşlarımız herhangi bir baskı ve  engellemeye maruz kalmadan hür iradeleriyle oylarını kullanmışlardır. Bilhassa  ifade etmek isterim ki sandıktan çıkan sonuçlara saygı ve riayetimiz tartışma  götürmez bir gerçektir. Demokrasiye bağlılığımız, milletimizin tercihine  hürmetimiz açıktır. Türkiye nasıl bir demokratik olgunluğa sahip olduğunu bir kez  daha ispat, bir kere daha işaret, yeniden ilan etmiştir."

Bahçeli, seçimlerin bazı müessif olayların haricinde genel olarak  sakin ve huzurlu geçtiğini, meşruiyetine gölge düşürecek vahim olaylar  yaşanmadığını kaydetti.

"Malatya'nın Pütürge ilçesinde muhtar seçimi kapsamında vuku bulan ve  2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sandık başındaki kavgadan" derin bir  üzüntü duyduğunu ifade eden Bahçeli, "Bu vesileyle Malatya Pütürge'de hayatlarını  kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, Saadet Partisi camiasına  başsağlığı dileklerimi iletiyorum." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti