Reklam
  • Reklam
Babasına eğitim davası

Babasına eğitim davası

İstanbul'da anne ve babası boşanmış olan bir genç, annesinin maddi durumunun yetersiz olduğunu belirterek lüks içinde yaşadığını iddia ettiği babasından eğitim masrafları için aylık 28 bin lira nafaka talep etti.

09 Ağustos 2022 - 16:06

ABD'deki bir üniversitede yüksek lisansa kabul edilen 24 yaşındaki Doğukan Akkoyun, ünlü bir finans firmasında genel müdür yardımcısı olarak çalışan babasından eğitim masrafları için aylık 28 bin lira iştirak nafakası talep etti.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman Demir'in haberine göre; 24 yaşındaki Doğukan Akkoyun, Tümay ve Altay Akkoyun çiftin tek çocuklarıydı. Çift, 2018 yılında anlaşmalı olarak boşandı. Annesiyle birlikte yaşamaya başlayan Doğukan, İstanbul'daki bir Fransız lisesinden mezun oldu, İngiltere'de Bedfordshire Üniversitesi'nin Sporcu Diyetisyenliği Bölümü'ne girmeye hak kazandı.

4 yıllık bölümü 3 senede bitirerek 2019 yılında lisans bölümünden mezun olan genç adam, İstanbul'a annesinin yanına geri döndü.

İngiltere'de mezun olduğu bölümün Türkiye'deki denkliği için yüksek lisans yapması gerektiğini öğrenen Doğukan Akkoyun, geçtiğimiz yıl 2022 dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 251. sırada bulunan ABD'deki George Mason Üniversitesi'nden yüksek lisans hakkı kazandı.

Annesinin maddi gücünün yetersiz olduğunu bilen Doğukan, Etiler'de bulunan ünlü bir finans firmasında genel müdür yardımcısı olarak çalışan babasından yardım istemek için şirkete gitti.

İddiaya göre; güvenlik, baba Altay'a haber verdiğinde ise, baba oğlunun ofise çıkmasına engel oldu, oğluna hakaretler ederek şirketten kovdu. Babasının kendisine olan ilgisiz tutumu sonrası eğitim masraflarını ödemeyeceğini duyan Doğukan, Aile Mahkemesine başvurdu.

Kabul edildiği ABD'deki üniversitenin okul masrafı, konaklama ve yemek gibi masrafları için babasından aylık 28 bin lira maddi yardım talep eden genç adam, ünlü bir şirkette lüks içinde yaşayan ve Etiler'de ikamet eden babasının bu masrafı karşılayabilecek olmasına rağmen yıllardır kendisine maddi veya manevi bir yardımda bulunmadığını ileri sürdü.

Genç, babasından iştirak nafakası talep ederek yüksek lisans ücretinin iki yıl boyunca tutacağı yaklaşık 115 bin doların (2 milyon Türk Lirası) bir kısmının babası tarafından ödenmesini talep etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek