Reklam
  • Reklam
AZİZ KOCAOĞLU’NDAN SERT ÇIKIŞ

AZİZ KOCAOĞLU'NDAN SERT ÇIKIŞ

CHP İzmir İl Danışma Kurulu’nun basına kapalı bölümünde konuşan Kocaoğlu’nun, katılımcı demokrasiyi, önce partinin uygulamak zorunda olduğunu söylediği iddia edildi

17 Ağustos 2018 - 11:20

CHP İzmir İl Danışma Kurulu, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantının basına kapalı bölümünde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu isyan etti.

ÇALIŞMA AZMİM KIRILIYOR

Katılımcı demokrasiyi, katılımcı süreçlerle karar vermeyi önce partinin uygulamak zorunda olduğunu söylediği iddia edilen Kocaoğlu'nun, "Artık oyu verdim, beş sene konuşma. CHP 80 yıl öncesi partililik anlayışına dönmeden hiçbir yere gidemez.

Değişimden yanayım, değişime karşıyım, bunların hepsi laf. 2008'den bugüne genel merkezimizle hiçbir çalışma yapılmadı. Belediye başkanı olduktan sonra genel merkeze sürekli rapor verdim. Ama kimse oralı olmadı. Kimse takmadı" dediği iddia edildi.

Kocaoğlu'nun şunları söylediği öğrenildi:

"CHP olarak bir yol haritası çizerek ülkemize ve yurt dışına sunduk mu? Herkes değişebilir. Makamı ne olursa olsun, CHP'de kimsenin kimseye 'kulağından tutar kapının önüne koyarım' deme hakkı yoktur. 2014 yerel seçimlerini eline yüzüne bulaştıran genel merkezin 'İzmir başarısızdır' deme hakkı yok. 'O gitsin, bu gitsin' demekle parti düzelemez. Aklı ve bilimi rehber almıyoruz. Genel başkan yardımcıları odada muhabbet edecek, dedikodu yapacak. Böyle olmaz kardeşim. Genel merkeze gitmek istemiyorum. Gittiğimde moralim bozuluyor. Çalışma azmim kırılıyor." Partinin kurultaydan korkmaması gerektiğini de söylediği ileri sürülen Kocaoğlu'nun, "Halkta güven tesis edip, umut sağlayamazsan oy alamazsın. Başarısız olursun. Bu parti kimsenin babasının malı değil" dediği belirtildi.

"MYK'LILAR TV'DE TİYATRO OYNADILAR"

Kocaoğlu'nun il danışma kurulu toplantısında, "Seçim gecesi genel başkan genel merkezde olmazsa bu iş olmaz. MYK'lılar televizyonda tiyatro oynadı. Kimsenin böyle kritik bir seçimde tiyatro oynamaya hakkı yoktur" dediği belirtildi. Kocaoğlu'nun şunları söylediği öğrenildi:

"Partinin önünden geçmemiş insanları, 'koalisyon yapıyorum' diye milletvekili yapabilirsiniz ama PM'ye MYK'ya alamazsınız. Buralar yatak odasıdır. Önce siyaseti ve örgütü bileceksiniz. İyi Parti kurultayını yaptı, çıktı. AK Parti bayramdan sonra yapacak. Bu yerel seçim bize geliyor da onlara gelmiyor mu? Bu bahane olmaz. İmzaları geri çektirebilirsin ama bunu ilan edemezsin. Nasıl çektirildiğini millet görmüyor mu, sağır mı, kör mü millet?"

ÖZTRAK BİRİKİMLİ BİRİ

CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın birikimli ve dürüst biri olduğunu da söylediği öğrenilen Kocaoğlu'nun, Öztrak'ın taş taş üstüne koymadığını, partinin ekonomik politikaları ile ilgili bir proje üretmesi için söz söylemediğini ifade ettiği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti