Reklam
  • Reklam
Aydın Şengül mazbatasını teslim aldı

Aydın Şengül mazbatasını teslim aldı

27 Nisan'da yapılan 6'ncı Olağan İzmir İl Kongresi ile atamayla getirildiği koltuğa bu kez seçilerek oturan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, mazbatasını aldı. Şengül, "Bize Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza toplanması konusunda bir talimat gelmedi. Ama istersek İzmir olarak tek başımıza bir günde 100 bin imzayı toplarız" dedi.

02 Mayıs 2018 - 14:47

Bu sabah saatlerinde Bayraklı İlçe Seçim Kurulu'na gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, mazbatasını Seçim Kurulu Müdürü Pembe Oskay'dan aldı. Mazbatasını aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şengül, daha önce genel merkez tarafından atandığını, kongrenin ardından atanmış değil seçilmiş başkan olarak koltuğa oturacağını söyledi. Şengül, 11-13 Mayıs tarihleri arasında Menderes'in gözde tatil merkezlerinden biri olan Gümüldür'de teşkilat olarak kampa gireceklerini hatırlatarak, "Tüm teşkilat mensuplarımızı, ilçe yöneticilerimizi, kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı çağırıyoruz. Milletvekilleri de kampa katılacak. Burada İl Danışma Meclisi olacak. Kadın Kolları Kongresi'ni yapacağız. Eğitim seminerleri olacak. Belki Seçim Koordinasyon toplantısı yapacağız ve ilçe ilçe tüm çalışma programlarımızı belirleyeceğiz" diye konuştu. Kamp boyunca seçimde teşkilatların nasıl bir strateji ve yol ve yöntem izleyeceği konusunda görüşmeler de yapılacak. AK Parti, burada hem stres atacak hem de 24 Haziran'ın yol haritasını belirleyecek.

EĞİLİM YOKLAMASI CUMARTESİ

AK Parti'de bugün milletvekili aday adaylarının başvuru süresi bitiyor. Aday adayları, 5 Mayıs Cumartesi günü Halkapınar Spor Salonu'nda, aday belirleme sürecinde ilk aşama olan temayül (eğilim) yoklaması için ter dökecek. Eğilim yoklaması saat 10.00'da başlayacak, saat 16.00'da son bulacak. Parti, temayül yoklamasının ardından teşkilatların kendi bölgelerine göre görüşlerini alacak. Teşkilatların görüşlerinin hem genel merkez hem de kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Şengül, "Temayül yoklamasının ardından genel merkezdeki mülakatlar başlayacak. 20 Mayıs'a kadar süreç devam edecek. Biz milletvekillerinin belirlenme sürecini beklemeden sahaya ineceğiz. Kamptan döndükten sonra çalışmalara başlayacağız" dedi. Şengül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza toplayıp toplamayacakları sorusuna ise iddialı bir yanıt verdi. Şengül, "Bize imza toplanması konusunda bir talimat gelmedi. Ama istersek İzmir olarak tek başımıza 100 bin imzayı toplarız. Bir gün içerisinde de toplarız. Ama buna gerek kalmadı" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti