Reklam
  • Reklam
Avustralya’da çevreci aktivistlere gözaltı

Avustralya'da çevreci aktivistlere gözaltı

İklim değişikliğine çözüm talebiyle yolları kapatan Yokoluş İsyanı adlı grup üyeleri gözaltına alındı, eylemler ikinci gününe girdi.

08 Ekim 2019 - 14:57

 

İklim değişikliğine çözüm bulunmasını talebiyle Avustralya'nın Sydney, Melbourne ve Brisbane kentlerinde eylem yapan çevreci aktivistlerden 7'si daha gözaltına alındı.

Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth kentlerinde, "Yokoluş İsyanı" adlı grup üyeleri tarafından organize edilen çevre eylemleri ikinci gününe girdi.

Binlerce çevrecinin katımlıyla, İklim değişikliği, türlerin yok olması, biyolojik çeşitlilik kaybı, sosyal ve ekonomik çöküşe karşı sivil itaatsizlik söylemleriyle dün başlayan gösterilerde 49 aktivistin gözaltına alınmasının ardından bugünkü eylemlerde Sydney'de 6, Brisbane'de ise bir eylemci gözaltına alındı.

Sydney'de gözaltına alınan göstericilerin caddeyi trafiğe kapatmaktan, Brisbane'deki eylemcinin ise kent merkezindeki köprüden sarkarak gösteri yapmaktan gözaltına alındığı açıklandı.

Öte yandan Melbourne'de sabah saatlerindeki yoğun yağmura rağmen Victoria Eyalet Parlamentosu önündeki Spring Street'i trafiğe kapatan eylemciler, "Ne İstiyoruz? İklim Hareketi. Ne Zaman? Şimdi!" sloganı attı.

Dün başlayan eylemlerin hafta boyunca devam etmesi bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek