Reklam
  • Reklam
ATATÜRK’ÜN LAİKLİK İLKESİNİ SAVUNUYORUZ

ATATÜRK’ÜN LAİKLİK İLKESİNİ SAVUNUYORUZ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu kez doğrudan laikliği hedef aldı. “İnanç, insan ile Allah arasında olsun. Siyasetine, adaletine, yargısına yansımasın istiyorlar” yorumunu yaptı.

08 Eylül 2021 - 14:07

Yargıtay'ın yeni binasının açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile birlikte dua eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gösterilen tepkilere verdiği yanıtta bu kez de laikliği hedef aldı. Ali Erbaş, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Aksaray Üniversitesi'nde organize edilen 18. İmam Hatipliler Kurultayı'nda şu konuşmayı yaptı:

LAİKLİĞİ HEDEF ALDI

“(…) Hani ‘inanç sokakta olamasın, mahallede olmasın, insanın içinde olsun' diye bir anlayış var ya. ‘İnanç işte insan ile Allah arasında olsun, evine yansımasın, ticaretine yansımasın, siyasetine yansımasın, adaletine, yargısına yansımasın'… Görüyorsunuz ya ortalığı ayağa kaldırıyorlar. İnançtan ayıklansın oralar, adeta bu düşünce insanlığı bu noktaya getirmektedir.”

Erbaş'ın sözleri, vatandaşlardan, siyasilerden ve hukukçulardan çok sayıda tepki aldı. Vatandaş, Erbaş'a, “Evet, inanç insan ile Allah arasında olsun istiyoruz” karşılığı geldi. Erbaş'a tepki gösterenler arasında yer alan yazarımız Uğur Dündar ise “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cübbesini çıkarıp AKP'de siyaset yapmalı!..” ifadesini kullandı. Gazeteci Merdan Yanardağ ise “Erbaş anayasal suç işliyor” yorumunu yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti