Reklam
  • Reklam
Artık PlayStation Oyunları Bilgisayara Geliyor

Artık PlayStation Oyunları Bilgisayara Geliyor

Horizon Zero Dawn, PC'ye çok heyecanlandıran bir giriş yaptı ama Sony daha fazla oyununu bilgisayara getirmek istiyorsa, daha iyi deneyimler sunması gerekiyor.

29 Temmuz 2021 - 15:09 - Güncelleme: 30 Temmuz 2021 - 09:02

Geçtiğimiz konsol nesli boyunca Xbox, FPS oyunlarının çoğunu PC'de yayınlayarak oyunculara nerede oynamak istediklerini seçme şansı verdi. PlayStation'ın aynı şeyi takip etmesini istemek çok normaldir, ancak oyuncular için yararlı olmayacaktır. PlayStation, oyun dünyasının en derin, en sevilen geçmişlerinden birine sahiptir ve oradaki en prestijli modern geliştiricilerin bazılarına ev sahipliği yapmaktadır - PlayStation oyun lansmanları her zaman dikkat çeken bir etkinlik olmuştur. Oyunlarını PC'de yayınlamak, her bir PlayStation'ın tamamen yeni bir izleyici kitlesi ve her ayrıntıyı göz önünde bulunduracak internet bölümü ile daha da büyük bir anlaşma yapmasını sağlayacaktır. Bununla birlikte, şirket daha fazla PC bağlantı noktası ile ilerlemeyi planlıyorsa, PC oyuncularını saygın dünyalarına davet etmek için daha iyi bir iş yapması gerekir.

Güçlü bir oyun serisi, şirketin bu nesil baskın konsol platformu olarak imajını güçlendirdi. Eleştirmenlerce beğenilen sürümleri, tek oyunculu oyunlarda nadiren görülen uzun vadeli bir sevgi kazanıyor - örneğin insanlar hala beş yaşındaki Bloodborne'u oynuyor ve övüyor. Daha az olumlu karşılanan oyunları bile ticari olarak başarılıdır ve Days Gone, lansmanından haftalar sonra Birleşik Krallık'taki satış listelerinde zirveye ulaşmıştır. Ve Ağustos 2019 itibarıyla, ABD'de Uncharted: Lost Legacy, Infamous: Second Son ve her MLB oyununu geride bırakarak ABD'de en çok satan altıncı PS4 oyunu oldu.

PlayStation, Death Stranding ile olan ilişkisinden yararlandı. Kojima'nın yönettiği oyun inanılmaz bir PC bağlantı noktası aldı, ancak aslında birinci Sony yapımı bir oyun değil - Kojima Productions tarafından geliştirildi ve 505 Games tarafından PC'de yayınlandı. Ne yazık ki, PlayStation'ın geçiş yoluyla kazandığı iyi niyet, Horizon Zero Dawn için zayıf PC performansıyla israf edildi.

PlayStation'ın ana rakibi olan Xbox Game Studios, 2016'da başlattığı Play Anywhere programı sayesinde bir dizi harika PC lansmanının tadını çıkardı. Bu, oyuncuların çapraz satın alma ve çapraz kaydetme ile Xbox One ve PC'leri arasında geçiş yapmasına olanak tanır. Xbox One'da bir oyunun dijital sürümünü satın alırsanız, oyuna PC'de Windows 10 Mağazası üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca, aylık bir ücret karşılığında size büyük bir bilgisayar oyun kitaplığı sağlayan PC için Xbox Game Pass (Game Pass Ultimate ile birlikte verilir) ile büyük başarı elde etti.

Xbox, oyunlarını Steam'de yayınlamaya bile başladı. Bu beklenmedik bir şey, ancak büyük övgülerle karşılanan bir şey. Sea of ​​Thieves, 30.000'den fazla "Çok Olumlu" kullanıcı incelemesiyle Valve platformunda başarılı oluyor. Halo: The Master Chief Collection, 90.000'den fazla kullanıcı yorumu ile "Çok Olumlu" bir derecelendirmeye de sahiptir. Xbox, Steam'in Erken Erişim programını açıkça kabul etti ve Obsidian'ın çocukları küçülten hayatta kalma oyunu Grounded'ı yayınladı ve 5.000'den fazla kullanıcı incelemesin ile "Çok Olumlu" bir derecelendirme kazandı. Elbette, Xbox bunlardan daha az olumlu karşılanan oyunlar yayınladı, ancak şirket bir PC oyununu tutturduğunda oyuncular aynı şekilde yanıt veriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti