Reklam
  • Reklam
Amerikan’dan yaptırım açıklaması

Amerikan'dan yaptırım açıklaması

Amerikan, İran'a iç ve dış politikalarını değiştirmemesi halinde tarihteki en sert yaptırımları uygulanacağını duyurdu. İran için Amerika'nın hazırladığı 12 maddelik talep listesini açıklayan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya İran'dan yanıt gecikmedi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Siz kimsiniz İran ve dünya adına karar verebiliyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.

22 Mayıs 2018 - 13:27

Amerika'dan İran'a yaptırım açıklaması geldi, Tahran Washington'a sert ifadelerle yanıt verdi.

Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, iç ve dış politikalarını değiştirmemesi halinde İran'a tarihteki en sert yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

İran için Amerika'nın hazırladığı 12 maddelik talep listesini duyuran Pompeo, İran'la iş yapan şirketleri de tehdit etti.

İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekilen Amerikan Başkanı Donald Trump, anlaşmayı İran'ın balistik füze çalışmalarıyla bölgesel aktivitelerini içermediği için eleştirmişti.

Pompeo'nun listesinde, İran'dan uranyum zenginleştirmeye son vermesi, plütonyum maddesini yeniden işlemeye çalışmaması, ağır su reaktörünü kapatması isteniyor. Pompeo’nun açıkladığı 12 maddelik listede, İran'ın Suriye'den çekilmesi talebi de yer alıyor.

Bu arada Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon, İran'ın bölgedeki tavırlarına karşı koymak için gerekli bütün adımları atacağını belirtti. Pentagon sözcüsü Albay Robert Manning, "İran'ın bölgedeki kötü etkisine karşı gerekli adımları atacağız" diye konuştu.

İran'dan Amerika'ya yanıt gecikmedi. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika'nın kendi ülkesi adına karar veremeyeceğini söyledi.

Ruhani, "Siz kimsiniz İran ve dünya adına karar verebiliyorsunuz? Dünya bugün Amerika'nın dünya adına karar vermesini kabul etmiyor. Ülkeler bağımsız, o devir bitti." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti