Reklam
  • Reklam
"AMAÇLARI TÜRKİYE’ Yİ SURİYE’ YE ÇEVİRMEKTİ"

"AMAÇLARI TÜRKİYE' Yİ SURİYE' YE ÇEVİRMEKTİ"

İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

12 Mart 2019 - 16:51

Ala, 31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çekerken, "Türkiye'de AK Parti, seçim sonuçlarından aldığı güçle başardı. Bugüne kadar birçok problemle karşılaştık. Hepsi yıkıcı sonuçlar doğurabilirdi ama hiçbir şey Türkiye'yi yıkamadı. Yıkıcı nitelikte saldırılardı ama bunu başaramadılar. Türkiye'yi Suriye'ye çevirme girişimleriydi, bunu da başaramadılar" ifadelerini kullandı.

Ben her seçimi ve sandığı Türkiye'nin bir petrol kuyusu olarak görüyorum. 2002'den beri yanı başımızda petrol ülkelerinin yapamadığı, gösteremediği başarıyı Türkiye'de AK Parti, seçim sonuçlarından aldığı güçle başardı. Bugüne kadar birçok problemle karşılaştık. Hepsi yıkıcı sonuçlar doğurabilirdi ama hiçbir şey Türkiye'yi yıkamadı. Yıkıcı nitelikte saldırılardı ama bunu başaramadılar. Türkiye'yi Suriye'ye çevirme girişimleriydi, bunu da başaramadılar. Ne ile tüm bunları aştık? İşte bu seçim sandıklarından aldığımız güç ile. Cumhurbaşkanımızın dirayeti, milletin iradesi birleşince kadromuz ile beraber bu sorunları aştık.

TEK VE EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZ MİLLETİN İRADESİ

31 Mart seçimlerinde ise milletimizin, kısa vadeli 4,5 yılı ve uzun vadeli 2023, 2033 ve 2071 hedeflerini ve bu hedeflere giden yolu Türkiye için siyaseten bir otobana çevirecek biçimde armağan edeceğine inanıyorum. Böylelikle birçok problemi aşacağız ve birçok fırsatı milletimizin lehine değerlendireceğiz. Seçimler bizim için sadece sandık sonucu değil, aynı zamanda Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir meseledir. Zeminin kayganlaştığı bu coğrafyada, her gün silahsız savaşların yürütüldüğü bir dönemde, Amerika'nın Çin'in ekonomik savaşlarının gerçekleştiği bir dönemde bizim tek ve en önemli gücümüz, milletin iradesi ve sandıktan çıkan sonuçtur. Bu sonuç istikrardan yana olduğunda, bugün Türkiye'nin geleceğini kurmak için siyaset yapanlardan yana durdukça biz bu başarıları elde ediyoruz. Bu irade sarsıntıya uğradığı zaman, Türkiye'de nasıl hadiselerin cereyan ettiğini hep birlikte yaşadık. 7 Haziran'dan sonra, seçim sonuçlarındaki hafif bir değişimden ve tam istikrarın sağlanamamasından sonra terör örgütlerinin Türkiye'ye yönelik saldırılarını gördük.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti