Reklam
  • Reklam
Altında ABD istihdam verileriyle ciddi düşüş

Altında ABD istihdam verileriyle ciddi düşüş

Altın fiyatları, bugün içerisinde son bir ayın en yüksek seviyelerini gördü. Dikkatlerim ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildiği günde, ons altın uluslararası piyasada 5 Temmuz’daki 1.792 dolar seviyesine; gram altın 21 Haziran’daki 1.035 seviyesine kadar tırmanmıştı. Ons altın ABD verisinin beklentinin çok üzerinde açıklanması sonucu 1.788 dolardan 1.770 dolar altındaki fiyatlara kadar geriledi.

05 Ağustos 2022 - 16:48

Altın, küresel gerilim döneminde ‘güvenli liman’ etkisiyle yükselişini sürdürürken haftanın son işlem gününde uluslararası ve yurt içi piyasalarda ABD tarım dışı istihdam verisi etkili oldu.

Bugün açılışını 1.034 TL’den gerçekleştiren gram altın gün içinde son 1 ayın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Piyasaları sarsan ABD tarım dışı istihdam verisi, gram altın fiyatının da 1.021 TL kadar düşmesine neden oldu.

Önceki veride 372 bin seviyesinde artışın açıklandığı ABD tarım dışı istihdam verisinde Temmuz ayında 528 bin artış olduğu kaydedildi. 250 bin civarındaki beklentinin çok üzerinde gelen rakamlar, Fed'in sıkılaştırma politikasına olumlu mesaj vererek altın piyasasındaysa gerilemeye neden oldu.

Tarım dışı istihdam verisi, Fed’in para politikasının yol haritasına karar verirken izlediği en önemli verilerden biri olduğu için kritik öneme sahip. Sürpriz gelen veri ile küresel piyasalar üzerinde sert fiyatlamalar gerçekleşebiliyor. Açıklamanın bu şekilde gelmesiyle ons altın 1.788 dolar civarından 1.770 dolar altındaki fiyatlara kadar geriledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti