Reklam
  • Reklam
Almanya doğal gazda KDV’yi indirdi

Almanya doğal gazda KDV'yi indirdi

Almanya, artan maliyetlerin yükünü azaltmak için doğal gaz kullanımında satış vergisi oranlarını düzenledi. Alınan karar doğrultusunda Ekim ayından itibaren doğal gazda vergi yüzde 19'dan yüzde 7'ye düşürülecek.

18 Ağustos 2022 - 18:06

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, artan enerji maliyetleri sonucunda doğal gaz satış vergisinin geçici olarak yüzde 19'dan yüzde 7'ye indirildiğini duyurdu. Düzenleme 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak.

Berlin'de gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu adımla, genel olarak gaz müşterilerinin yükünü, gaz vergisinin yarattığı yükten çok daha fazla azaltıyoruz” diyen Scholz uygulamanın Mart 2024'ün sonunda geçerlilik süresini dolduracağını aktardı.

Bloomberg’de yer alan habere göre, düzenleme ile 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek ve 2024 Mart sonunda sona erecek olan yeni gaz vergisi kilovat saat başına 2,4 euro sent olarak belirlendi.

VERGİ MUAFİYETİ YASAL DEĞİL

Scholz, hükümetin tedarikçilerin KDV indirimini tamamen tüketicilere iletmesini beklediğini söylerken Amanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, "Avrupa yasalarına göre doğrudan vergi muafiyeti mümkün olmadığı için, gazda vergi indirimine gidildiğini” belirtti.

Scholz ve Habeck, hükümetin hane halklarına ve şirketlere yardım etmek için üçüncü bir paket hazırladığını yinelediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti