Reklam
  • Reklam
ALMANYA’DA SEÇİM KUYRUĞU

ALMANYA'DA SEÇİM KUYRUĞU

Almanya'da "24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi" için oy kullanmak isteyen vatandaşları Türk vatandaşları konsolosluklar önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

11 Haziran 2018 - 09:08

Almanya'da "24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi" için 13 noktada kurulan sandıklarda oy kullanmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Essen, Düsseldorf ve Köln Başkonsoloslukları önünde bir kilometreye varan kuyruklar oluştuğu görüldü.

Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, seçim bölgelerinde hafta sonu olması dolayısıyla dün seçimlere büyük ilgi olduğunu, bugün ise daha büyük bir ilgi olduğunu söyledi.

Cebeci, "Vatandaşlarımız akın akın Essen fuar alanına geliyorlar. Essen Almanya genelinde en çok oy kullanılan bölgelerden biri olma niteliğini sürdürüyor. Biz de vatandaşlarımızı oy kullanmaya teşvik etmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel de ''Pazar günü olması nedeniyle seçmenlerin sandığa yoğun ilgisi olduğunu belirten Gürel, "Başkonsolosluğumuz önünde ve otoparkımızda uzun bir kuyruk oluştu. An itibarıyla 12 sandığımızın çok hızlı çalışmasıyla bu kuyruğu eriteceğimizi düşünüyoruz. Seçmenlere çağrım oy kullanmak için hafta sonunu beklemesinler, mümkün mertebe hafta içi günleri tercih etsinler." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırmızı bültenle aranan elebaşı Yunanistan'da yakalandı
Kırmızı bültenle aranan elebaşı Yunanistan'da yakalandı
Yerlikaya, teleferik kazasındaki kurtarma operasyonunda görev alan personeli kabul etti
Yerlikaya, teleferik kazasındaki kurtarma operasyonunda görev alan...