Reklam
  • Reklam
Almanya’da rahiplere evlenme izni çıkabilir

Almanya'da rahiplere evlenme izni çıkabilir

Alman Katolik Kilisesi, son zamanlarda kiliselerde artan çocuk istismarı sebebiyle, rahiplere evlenme izni verilmesini amaçlıyor.

02 Aralık 2019 - 12:02

Almanya Piskoposlar Konseyi ve Alman Katolik Merkez Komitesi, son dönemlerde rahiplere yönelik artan cinsel istismar suçları sebebiyle, din görevlilerinin bekar olma şartını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Almanya Piskoposlar Konseyi ve Alman Katolik Merkez Komitesi tarafından yapılan görüşmelerde alınacak kararların Vatikan'ı bağlamayacağı, ancak Vatikan'ın tepkisini çekeceği düşünülüyor. Reform sürecinin yaklaşık 2 yıl kadar süreceği öngörülüyor.

BİRÇOK KONU MASAYA YATIRILACAK

Almanya'daki Katolik Kilisesi, gerçekleştirilecek toplantıda; kadın din görevlilerinin kilisedeki konumu, Katolik kilisesinin cinselliğe ve cinsel ahlaka bakışı, Kilise içerisindeki güç, eşcinselliğe bakış, rahibelerin kiliselerin başına atanması gibi hassas konuları da ele alacak.

64 SENEDE 3 BİN 677 İSTİSMAR

Almanya Piskoposlar Konseyi, Almanya Katolik Kilisesi'nde yaşanan cinsel istismara ilişkin geçen sezon bir rapor hazırlamıştı. Rapora göre, 1946 ile 2014 arasındaki 64 yıllık dönemde, Katolik 1.670 din adamı 3 bin 677 genç ve çocuğa cinsel istismarda bulundu. Cinsel istismara uğrayanların yarısının, 13 yaş altında olduğu açıklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek