Reklam
  • Reklam
ALİAĞA GENÇLİK MERKEZİ’NDE ENGEL YOK

ALİAĞA GENÇLİK MERKEZİ’NDE ENGEL YOK

Aliağa Belediyesi tarafından yüzde 100 engelli erişimine uygun bir mimari ile tasarlanan Aliağa Gençlik Merkezi’nde fiziksel engelli bireyler için havuz keyfi başladı.

07 Ağustos 2019 - 13:08

Kente kazandırdığı yaşam alanlarında engelli vatandaşları da unutmayan Aliağa Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata kazandırılması ve yaşam dolu bireyler olarak yetişmeleri için projeler üretmeye devam ediyor.

 

ÜCRETSİZ HAVUZ KEYFİ

Aliağa Belediyesi tarafından projelendirilen ve spordan sanata verdiği hizmetlerle Aliağalıların kısa sürede buluşma noktası haline gelen Aliağa Gençlik Merkezi, içerisinde bulundurduğu yarı olimpik yüzme havuzuyla artık fiziksel engelli bireylere de hizmet verecek. Fiziksel engeli bulunan bireyler haftanın belirli gün ve saatlerinde havuzdan ücretsiz yararlanarak havuz keyfi yapabilecek.

 

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN ENGELLİLER İÇİN HAVUZ LİFTİ

Aliağa Gençlik Merkezi’nde yarı olimpik yüzme havuzundan faydalanmak isteyen engelli vatandaşlar kendileri için özel olarak tasarlanmış portatif engelli havuz lifti ile güvenli bir şekilde havuzun tadını çıkarabilecek. Aliağa Belediyesi tarafından temin edilerek Aliağa’da ilk kez kullanılan havuz lifti engelli vatandaşların refakatçi tarafından hiç güç harcamadan, konforla; soyunma odasından havuz kenarına erişimi ile havuza giriş ve çıkışına imkan sağlayacak.

 

BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Engelli vatandaşların havuza giriş ve çıkışlarında büyük kolaylık sağlayacak olan havuz liftinin ilk kullanımını da Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yaptı.

 

ENGELLİLER DERNEĞİ BAŞKANI’NDAN TEŞEKKÜR

Aliağa Gençlik Merkezi’nin engelli vatandaşların hayata karışmasına ve sosyalleşmesine önemli katkılar sunduğunu belirten Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Bayar, “Engellilerin diğer insanlardan bir farkı olmadığını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar sayesinde görmeye başladık. Bedensel engelli arkadaşlarımızın havuza girebilmesi için lift sistemini de temin etti. Hem yaz hem de kış aylarında fizyoterapi merkezi olarak da kullanabileceğimiz bu merkez için kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek