Reklam
  • Reklam
ALİAĞA’DA KÖY HAYIRLARINA YOĞUN İLGİ

ALİAĞA’DA KÖY HAYIRLARINA YOĞUN İLGİ

İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Uzunhasanlar Mahallesi ile Güzelhisar Mahallesi’nde köy hayrı gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu köy hayırlarında Osmanlı mutfağından günümüze uzanan yüz yıllık keşkek geleneği de yaşatıldı.

10 Haziran 2019 - 10:08

Uzunhasanlar Mahallesi Tisna Park’ta bu yıl 5’incisi düzenlenen hayır yemeğine; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, çevre mahallelerden gelen ziyaretçiler ile Uzunhasanlar Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar katıldı.

GÜZELHİSAR’DA GELENEKSEL KEŞKEK ŞENLİĞİ

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Uzunhasanlar Mahallesi’ndeki köy hayrının ardından Güzelhisar Mahallesi Muhtarlığı ile Güzelhisar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği keşkek şenliğine katıldı. Güzelhisar Mahallesi’nde yoğun ilgi ile karşılanan Başkan Serkan Acar, vatandaşların fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi. Çevre mahallelerden de katılımın yüksek olduğu etkinlikte dağıtılmak üzere iki bin kişilik keşkek hazırlandı. Keşkek ’in yanı sıra vatandaşlara tavuklu pilav, helva ve ayran ikramı da yapıldı. 

BAŞKAN SERKAN ACAR KEŞKEK KARDI

Etkinlik alanlarını ziyaret eden Başkan Serkan Acar, mahalle halkı tarafından ilgiyle karşılandı. Vatandaşlarla selamlaşarak sohbet eden Başkan Serkan Acar, keşkek kazanının başına geçti. Kepçeyi eline alan Başkan Serkan Acar, mahallelilerle birlikte keşkek kardı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek