Reklam
  • Reklam
ALİ BABACAN ÇOCUKLARLA OYUN OYNADI

ALİ BABACAN ÇOCUKLARLA OYUN OYNADI

26 Nisan 2022 - 12:38

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan partilerinin iftar programına katılmak için gittikleri İstanbul’da çocuklarla oyun oynadı. Oyunun konusu ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’ydi. Babacan çocuklara Meclis’ten beklentilerini sordu, çocuklar yanıtladı.

 

“Mecliste haklarımızla ilgili kanunlar çıkar” diyen Babacan, sözü çocuklara verdi. Babacan’ın tek tek alkışlattığı çocuklar haklarını sıraladı. Çocuklar, “doğa ve çevre hakları”, “kadın hakları”, özgürlükler”, “vatan hakkı”, “eğitim hakkı”, “savunma hakkı”, “barış hakkı”, “seçme ve seçilme hakkı”, hayvan hakları”, “fırsat eşitliği” ve “yaramazlık yapma hakkı” dediler.

 

Bir çocuğun “dokunulmazlık hakkı” sözleri üzerine Babacan “Meclis’te kürsü dokunulmazlığı var. Meclis kürsüsünde istediğinizi konuşabiliyorsunuz. Kimse size dokunamıyor. O derece.” ifadelerini kullandı.

 

‘Nasıl bir Türkiye’de yaşamak istersiniz?’

Babacan ayrıca çocuklara “Nasıl bir Türkiye’de yaşamak istersiniz?” diye sordu.

 

Çocuklar, Babacan’ın bu sorusunu “huzur dolu”, “barış dolu”, “orman dolu”, “hayat dolu”, “adil”, “temiz”, “özgür”, “zulümsüz”, “ekonomisi yüksek”, sözcükleriyle yanıtladı.

 

Çocuklara teşekkür eden Babacan, oyunu “Meclis’in görevi sizin hayal ve arzu ettiğiniz Türkiye’yi gerçekleştirmektir. Meclis bunun için var” diyerek sonlandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek