Reklam
  • Reklam
ALBAYRAK’TAN KRİTİK AÇIKLAMA

ALBAYRAK'TAN KRİTİK AÇIKLAMA

Bakan Albayrak, “Şubat ayı enflasyon rakamı, alınan tedbirlerin etkisini gösteriyor. Enflasyon gerilemeye devam edecek. Tek haneli enflasyona kısa sürede ulaşacağız” dedi. Albayrak, “Gıda enflasyonunun beklentilerin altında kalması tanzim satışın başarısını gösterdi. Gıdada atacağımız yapısal adımlarla tüm kalemlerde güçlü düşüşler olacak” mesajı verdi.

05 Mart 2019 - 09:15

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Şubat ayı enflasyon rakamının, alınan tedbirlerin etkisini gösterdiğini ve enflasyonun gerilemeye devam edeceğini söyledi. Albayrak, gıda enflasyonunun mevsimsel olumsuz etkiye rağmen beklentilerin altında kalmasının, tanzim satış kararının gıda fiyatlarını baskılamadaki başarısını gösterdiğine dikkat çekti. Albayrak, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı Şubat ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Şubat ayında yüzde 0,16 oranında gerçekleşerek beklentilerin altında arttı.

 Yıllık tüketici enflasyonu ise uzun bir süre sonrasında yüzde 19,67 gerçekleşerek yüzde 20 seviyesinin altında gerçekleşti. Şubat ayı enflasyon rakamı alınan tedbirlerin etkisini gösteriyor. Enflasyon gerilemeye devam edecek.

İNANCIMIZ TAM

 ÜFE'deki ciddi düşüş de, enflasyondaki düşüşün güçlenerek devam edeceğini gösteriyor. Gıda enflasyonunun mevsimsel olumsuz etkiye rağmen, beklentilerin altında kalması Tanzim Satış kararının gıda fiyatlarını baskılamadaki başarısını göstermiştir.

 Önümüzdeki süreç için enflasyon açısından çok daha iyimseriz. Mevsimsel olumsuzlukların geride kalması ve ikinci çeyrekten itibaren özellikle gıda tarafında atacağımız yapısal adımlarla, yaz aylarından itibaren tüm kalemlerde güçlü düşüşler göreceğiz. 2019'u YEP'teki hedeflerimizden daha iyi bir performans ile kapatacağımıza ve tek haneli enflasyon hedefimize beklenenden daha kısa sürede ulaşacağımıza inancımız tam.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti