Reklam
  • Reklam
ALAÇATI’NIN YÖRESEL LEZZETLERİ TANITILACAK

ALAÇATI'NIN YÖRESEL LEZZETLERİ TANITILACAK

Alaçatı Turizm Derneği, 27 Nisan’da köy meydanında düzenleyeceği “Yöresel Lezzetler Atölyesi” etkinliği ile Tasting Alaçatı’da fark yaratacak. Alaçatı yerel mutfağında unutulmaya yüz tutmuş lezzetler gün yüzüne çıkacak.

16 Nisan 2019 - 10:26

Alaçatı’nın yöresel lezzetleri tanıtılacak

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Tasting Alaçatı, gastronomiden müziğe, lavanta hasadından sörfe, sergilerden meditasyona kadar 100 farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak. 26-28 Nisan 2019 tarihleri arasındaki etkinliğe ise Alaçatı Turizm Derneği'nin düzenlediği “Yöresel Lezzetler Atölyesi” damga vuracak.

Bir taraftan yerel kültüre sahip çıkarken bir taraftan da yerel kalkınmaya ve kadın dayanışmasına destek vermeyi hedeflediklerini söyeyen Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri “Bu amaçla Şef Dilek Yetkiner moderatörlüğünde gerçekleştieceğimiz 'Yöresel Lezzetler Atölyesi' etkinliğinde Avukma Üreten Kadınlar Kooperatifi’ne de yer verdik. Kadın girişimciler için, kendi yaptıkları el işlerini satma imkanı bulacakları bir stant da olacak” dedi.

Etkinlikte 80 yaş üzerindeki dört avukma kadınının kızları ile birlikte kendi tariflerini yapacaklarını belirten Denizeri “Bu tarifler doğrultusunda kadınlar çiğ sarma, peksimet avukması, cevizli incir dolması gibi unutulmuş lezzetler ile damaklarımız şenlenecek. Yanında da içecek olarak lavantalı limonata servis edilecek. Yapılanları yaklaşık 300 kişinin tatma imkanı olacak. Tariflerinin de verileceği bu enfes tatları insanlar belkide ileride çocuklarına, torunlarına yapacak. Böylece lezzetlerimizi nesilden nesile aktarmış olacağız” diye konuştu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM HAYAL DEĞİL”

Bu tür etkinlikler ile Çeşme ve Alaçatı’da gastronomiyi ön plana çıkararak, turizmde pazar çeşitliliğini arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Denizeri “Alaçatı turizm çeşitliliği açısından çok büyük avantajlara sahip. Daha fazla turist çekebilmek ve turizm sezonunu uzatabilmek için bu avantajları farkında olup, doğru projeler ile gözler önüne sermek çok önemli. Alaçatı’yı diğer turistik şehirlerden ayırabilecek bu özelliklerini doğru tanıtabilirsek, sürdürülebilir turizm bizim için hayal değil. Hep birlikte el ele vererek Alaçatı’yı daha güzel yerlere ulaştıracağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek