Reklam
  • Reklam
Aktivist katillerine ceza yağdı!

Aktivist katillerine ceza yağdı!

Honduras'ta yerli ve çevre hakları aktivisti Caceres'i evinde vuran yedi kişiden dördü 50 yıl hapis cezası aldı.​​​​​​

03 Aralık 2019 - 16:11

 

Orta Amerika ülkesi Honduras'ta, yerli ve çevre hakları aktivisti Berta Caceres cinayetinden hüküm giymiş 7 kişi, 50 yıla kadar hapisle cezalandırıldı.

Ceza Mahkemesi, Kasım 2018'de görülen duruşmada Caceres'in ölümüne neden olan saldırıdan suçlu bulunan 4 kişiyi cinayetten 34'er, cinayete teşebbüsten de 16'şar yıl hapse mahkum etti.

Eski bir subay, eski asker ve Caceres'in karşı çıktığı baraj projesinin yöneticisi de 30'ar yıl hapis cezalarına çarptırıldı.

Berta Caceres, Agua Zarca hidroelektrik baraj projesine karşı mücadeledeki liderliğinden ötürü Goldman Çevre Ödülü'nü kazandıktan bir yıl sonra 2016'da La Esperanza'daki evinde vurularak öldürülmüştü.

Proje, Caceres'in ölümünden sonra askıya alınmıştı.

Saldırı sırasında Caceres'in evinde bulunan Meksikalı aktivist Gustavo Castro Soto da yaralanmıştı.

Honduras'ta mahkeme 30 Kasım 2018'de yapılan duruşmada, zanlılar Elvin Rapalo, Henry Hernandez, Edilson Duarte ve Oscar Galeas'ı kasıtlı ve planlayarak adam öldürme suçundan, ordu mensubu Mariano Diaz ile eski ordu mensupları Douglas Bustillo ve Sergio Rodriguez'i suç ortaklığından, Caceres'in yapımına karşı çıktığı hidroelektrik santralini yapan inşaat şirketinin Genel Müdürü Roberto David Castillo Mejia'yı da cinayete azmettirme ve yardım yataklık suçundan mahkum etmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti